gal kas žino kokį bandelių receptuką?

gal kas žino kokį bandelių receptuką?

Nu tai ačiū kas parašys Nekaltas Niam niam

Išbandytas šimtą kartų Niam niam
Reikės
pusės pakelio mielių
3 šaukštų+stiklinė cukraus
stiklinė pieno
3-4 stiklinės miltų
50gr sviesto
3 kiaušiniai
vainilinis cukrus

1/2 pakelio mielių ištrinti su 3 valgomais šaukštais cukraus. Pašildyti 1 stiklinę pieno (30-40 laipsnių) . Jokiais būdais neperkaitinti, nes neiškils tešla.
Mieles ir pieną sumaišyti. Po to , viska sumaišyti su 1 stikline miltų.
Palikti, kad tesla pakiltų ( 40-60 min.).
Atskirti 3 kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išsukti su 3/4-1 stikline cukraus. Įdėti truputį vanilininio cukraus.
Sumaišyti su pakilusią tešla. Supilti miltus : 2-3 stiklines.
Išminkyti.
Supilti ištirpintą sviestą (50g), tik kad būtų nekarštas.
Gerai viską išminkyti.
Vėl palikti, kad tešla pakiltų. Maždaug 1 val.

Poto , jau fantazija: ar tešlą kočiosite… ir priedai…
Jei kočiojama, tai iškočiojus tešla ištepama išplaktu kiaušinio baltimu( be cukraus). Dedami priedai…Sukama , pinama, pjaustoma…
Suformuotų bandelių paviršius vėl patapamas baltymo plakiniu.
Dedama į skardą.
Įjungti orkaitą ir įdėti skardą su bandelėmis.
Kepti prie 200 laipsnių 15-20 min. Kai kepamos bandelės pakils ir pradės gelsti, reikia prižiūrėti, kad nepradėtų degti, nes greitai jos "susitrauks"…

Visai nebeturiu ką veikt, tai internete dar paieškojau Nekaltas

Mielinės bandelės su svogūnų laiškais

Jums prireiks:

Tešlai reikės:
Miltų- 0,5 kg,
Pieno- 0,25 l,
Margarino- 100 g
Mielių 5 g,
Žiupsnelio cukraus ir druskos
Svogūniniam įdarui reikės:
Svogūnų laiškų- 20 g,
Virto kiaušinio

Kiaušinį išvirti, ataušinti ir smulkiai supjaustyti. Svogūnų laiškus susmulkinti. Iš tešlos ir įdaro formuoti bandeles, kepti 180 °C 10-15 min.

Pyragėliai su braškėmis

Jums prireiks:

500 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos
Kremui: 300-400 g braškių,
400 g kokosinio jogurto
5 g kokoso drožlių
50 g cukraus
3 šaukštai ištirpintos želatinos
1 citrinos tarkuotos žievelės
200 g grietinėlės
50 g kokosinio likerio (nebūtinai)
miltinio cukraus

Tešlą atšildykite ir ištieskite ant skardos, išklotos sviestiniu popieriumi. Pašaukite į įkaitintą iki 220 ºC temperatūros orkaitę ir kepkite apie 20 min., kol tešla paskrus.
100g braškių palikite papuošimui. Iš likusių su cukrumi sutrinkite tyrlę, kelias supjaustykite.
Jogurtą sumaišykite su kokoso drožlėmis, želatina, tarkuotomis citrinų žievelėmis, trintomis bei pjaustytomis braškėmis ir gerai išmaišykite.
Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į kremą.
Sluoksniuotą tešlą perpjaukite per pusę, ant vieno gabalo sukrėskite kremą ir uždenkite antru gabalu.
Tris valandas palaikykite šaldytuve, kad kremas sustingtų. Išėmę pyragą supjaustykit gabaliukais, pabarstykite miltiniu cukrumi, kokoso drožlėmis, papuoškite plakta grietinėle ir braškėmis.
Pyragėliai su špinatais

Jums prireiks:

500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos
300-350 g špinatų
70 g saulėgrąžų
1 kiaušinis
raudonos ir geltonos paprikos
prieskonių (aitriosios paprikos, pipirų)

Atšildykite tešlą ir supjaustykite kvadratais. Kvadrato krštus aptepkite kiaušiniu, į vidurį įdėkite įdarą, sulenkite trikampį, kraštus gerai apspauskite.
Įdarui špinatus supjaustykite, apkepkite. Suberkite pusę saulėgrąžų, sudėkite kubeliais supjaustytas paprikas, sumaišykite ir paskaninkite prieskoniais.
Orkaitę įkaitinkite iki 220 ºC. Pyragėlius sudėkite į skardą, aptepkite kiaušiniu ir pabarstykite saulėgrąžomis.

http://www.rimi.lt

BANDELĖS SU PRIESKONINĖMIS DARŽOVĖMIS
12 bandelių

500 g miltų
1 pakelis sausų mielių
1 šaukštelis smulkaus cukraus
2 šaukšteliai druskos
maltų pipirų
3 šaukštai aliejaus
2 šaukštai susmulkintų petražolių
2 šaukštai plonai supjaustytų porų
1 šaukštas supjaustytų krapų (nebūtinai)
1 kiaušinis

Dubenyje sumaišykite miltus su mielėmis. Suberkite cukrų, druską, pipirus, įpilkite aliejų ir 250 ml drungno vandens. Viską maišykite mikseiru su antgaliu tešlai 5 min. iš pradžių mažu, paskui dideliu greičiu, kol pasidarys vientisa tešla. Tada įmaišykite petražoles, porus ir krapus.
Tešlą palaikykite šiltoje vietoje, kol ji pakils dvigubai. Gerai ją suminkykite ir padarykite 12 apvalių bandelių. Banedeles sudėkite ant sviestu pateptos skardos ir vėl palaikykite šiltai. Kiekvieną bandelę nespausdami įpjaukite kryžmai 1 cm gyliu. Suplakite kiaušinio trynį su šaltu vandeniu ir aptepkite bandeles. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 170-200 laipsnių, 45 minutes.

RIEŠUTINIAI PYRAGĖLIAI SU MEDUMI IR DŽIŪVĖSIAIS

250 g kvietinių džiūvėsių
300 g graikiškų riešutų
po 150 g medaus ir cukraus
150 ml pieno
20 g apelsinų arba citrinų žievelių
5 g vanilinio cukraus
30 g kakavos

Smulkintus riešutus išmaišyti su medumi, supilti pasaldintą rūgštų pieną, suberti džiūvėsius, žieveles, prieskonius ir gerai išmaišyti. Iš masės padaryti nedidelius rutulėlius, pavolioti juos kakavoje ir cukruje ir palaikyti šaldytuve.

MARCIPANINIAI PYRAGĖLIAI IŠ TRAPIOS TEŠLOS SU ALIEJUMI

5 kiaušiniai, 200g cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
250ml sojos aliejaus
4 šaukštai pieno, 300g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
60g maltų migdolų, 1 šaukštas kakavos
1 šaukštelis cinamono
1/4 šaukštelio maltų gvazdikėlių
1/4 šaukštelio malto imbiero
20ml tamsaus romo
150g minkštos marcipaninės masės
2 šaukštai abrikosų džemo
200g šokolado glajaus
2 šaukštai kapotų pistacijos riešutų

Kiaušinius išplakite su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki putų. Tada, lėtai pildami, įmaišykite aliejų ir pieną. Miltų, kepimo miltelių ir kakavos mišinį persijokite ir suberkite į kiaušinių ir aliejaus masę. Galiausiai įmaišykite migdolus, romą bei prieskonius. Į riebalais išteptą skardą įklokite sviestinio popieriaus lakštą ir jį taip pat ištepkite aliejumi. Supilę tešlą, išlyginkite viršų. Kepkite 25-30 min. 180C temperatūros elektrinėje orkaitėje (dujinėje - 2-3 padala). Biskvitą šiek tiek ataušinkite skardoje ir perkelkite ant grotelių. Marcipaninę masę išminkykite ir iškočiokite pyrago dydžio lakštą. Abrikosų džemą praskieskite 1 šaukštu vandens ir maišydami truputį pakaitinkite. Karštą košę užtepkite ant biskvito ir iškart ant viršaus klokite iškočiotą marcipaninę masę. Užtepkite šokolado glajų ir tuoj pat pabarstykite kapotais pistacijos riešutais. Pyragą supjaustyti nedideliais, kvadrato formos gabalėliais.

Gal per daug truputį Nekaltas

WOw Apakęs Kiek daug Ačiū tau labai Laimingas