Siek tiek nustebes, kad daug zmoniu marinuoja mesa su majonezu (o kai kas ir su ketchupu). Geros mesos skoniui majonezas tikrai nepadeda (kaip ir ketchupas), o naturalu mesos skoni uzmusa ar prigesina.
Nieko pries majoneza neturiu, tiek, kad jis tikrai nera skirtas mesos marinavimui.
Siek tiek istorijos - majozas buvo israstas Italijos pietuose kur del karshio mesa, kurios siame nelabai turtingame krashte pertekliaus tikrai nebuvo, dazhnai pasvinkdavo. Majonezas budavo naudojamas pradejusios shvinkti mesos nepageidautiniams kvapams prigesinti.
Sudetis - irgi ne kazin kas bendro su produktais skirtais mesai marinuoti - vardinu nuo didziausio kiekio - vanduo, aliejus, kiausinis, actas, cukrus, druska, garstycios, kartais prieskoniai.
Paskirtis (*tiems neismaneliams kurie mesa gadina, blyn jau geriau jie vegetarai butu…) - salotu uzpilas, salti patiekalai.
Gadini studente mesa. Matyt nesi valges gerai marinuotos mesos. Nezinau nei vienos normalios maitinimo vietos kur mesa kas nors bandytu majonezu gadinti.
na del skonio nesigincija tik tie kurie nebeturi argumentu… o as pvz nezinau ir nepazistu nei wieno zmogaus kuris saslyku mesa raugtu kitaip…o del "teisingai" marinuotos mesos tu teisus, as nesu jos valges, gal kai paragausiu ir pakeisiu nuomone, taciau kolkas yra kaip yra…
Pabandyk Studente, nera tai padaryti gerai sudetingiau nei su majonezu. Pats paprasciausias - geri tinkantys tai mesai priekoniai (jei nelabai gaudaisi prieskoniuose ir pats negali pasidaryti ju mishiniu pirk gatavus misinius, nera blogi nei saldvos, nei Santa Marija), citrina, tarkuoti svogunai, slakelis alyvu aliejaus, siek tiek sojos padazho. Druskos marinuojant nededi visai, o ja saikingai pabarstai kepimo gale (druskos daznai buna priekoniuose plius pili sojos padazo. Po keliu bandymu jausi proporcijas. Varijuoti gali kaip nori - keisti priekoniu misinius, vietoj tarkuotu svogunu - trinti cernakai ir pan…
MAJONEZAS?! mesos marinavimui?! niekad gyvenime niekas is mano pazystamu tokios nesamones nedare…mes naudojam naturalesnius marinatus, prieskoniukus…ir tikrai labai nuostabus gaunasi
Aš tai vienas iš tų bepročių kurie su majonezu marinuoja. Kvapo "užmušimas" ne visada trūkumas. Matau, kad Velniena ne tik patyręs dalyvis, bet ir patyręs kulinaras. Tuomet be jokios potekstės - ką pasiūlysi laukių ir kiškių marinavimui?
Paskaičius tavo receptą, man nepasirodė, kad jis toks pat paprastas kaip su majonezu. Namuose turi turėti gausybę įvairiausių sudėtinių dalių. Vienžo, majonezas - tinginiams. Beje, sojos padažą ne visi mėgsta. Aš jos prieš porą metų per prievartą tiek atsivalgiau, kad dar vis negaliu pakęsti.
Ne visai supratau dėl druskos. O jei kepi kokį didelį mėsgalį? Taigi tik paviršius pasisūdys?
[quote]Del DRUSKOS - ji nera butina, t.y. jos yra daznai priekoniu misiniuose, jokios dideles bedos nebus jei druska iki didelio kepsnio vidurio nepersigers. Druska mesos skonio nepagerina ir daugiau yra iprotis ja naudoti. Marinuojant druska DEHIDRUOJA mesa, t.y. is mesos issiskiria sultys, o kepsnys gaunasi sausas. Kepdamas dideli mesos gabala pries marinuodamas padarau skersai ir istrizai pan 1-1.5 cm atstumu apie cm gylio ipjovas, tada geriau issimarinuoja ir suminksteja mesa. Druska dedama proceso gale.
Laukis - kas tai?
Kiskiai - nesu kiskio pats paruosinejes, valgyti kiskiena megstu. Skaniai paruosta valgiau Lokio restorane - yra du patiekalai, troskinta kiskiena su darzovemis, skanu, bet jokiu stebuklu, kitas - kiskiena sokolado padaze - pakankamai ispudingas patiekalas. Siaip, kad kiskiena suminkstetu ja kisa i cel. ar folijos maiselius ir pudo kokia savaite.
Esu paruosinejes stirniena bei serniena, labai pasiteisino grustos kadugiu uogos (yra vaistinese), taip pat anksciau buvo neblogas "Saldvos" prieskoniu misinys zverienai, kaip tai pastaruoju metu nebegaunu zverienos, o saldytos mesos niekada neperku tai negaliu pasakyti ar yra siu prieskoniu ar jau nebe. Marinata darydau kai kiaulenai ar versienai, tiek, kad marinuoti reikia ilgiau, gali saldytuve drasiai pora paru palaikyti.
KVAPAS - nepirk sushvinkusiu produktu ir kvapo nereikes uzmusineti.
Majonezas - geriau pakeisk ji i NATURALU JOGURTA, laiko sugaisi tiek pat, o turesi tikrai minkstai ir skaniai issimarinavusia mesa.
cezis rašė:
Aš tai vienas iš tų bepročių kurie su majonezu marinuoja. Kvapo "užmušimas" ne visada trūkumas. Matau, kad Velniena ne tik patyręs dalyvis, bet ir patyręs kulinaras. Tuomet be jokios potekstės - ką pasiūlysi laukių ir kiškių marinavimui?
Paskaičius tavo receptą, man nepasirodė, kad jis toks pat paprastas kaip su majonezu. Namuose turi turėti gausybę įvairiausių sudėtinių dalių. Vienžo, majonezas - tinginiams. Beje, sojos padažą ne visi mėgsta. Aš jos prieš porą metų per prievartą tiek atsivalgiau, kad dar vis negaliu pakęsti.
Ne visai supratau dėl druskos. O jei kepi kokį didelį mėsgalį? Taigi tik paviršius pasisūdys?
Laukys, tai toks į antį panašus vandens paukštis, juodas su baltu snapu. Išskirtinis bruožas - smirda žuvies taukais. Nors, kai kuriuos tai "veža"…
Na, čia tai tradicinis daugiau teorinis pokštas. Visi pasakoja koks skanus pūdytas kiškis, bet kol kas niekas nedavė tokio paragauti - visada būna: "na, šitas ne toks, neišėjo" . Bandžiau - įspūdžio nepadarė. Skanūs tik paštetai. Ir tai nelabai…
Na, stirnienos tai aš paprastai iš viso nemarinuoju, nes bet koks marinavimas net ir ne su majonezu užmuša natūralų labai gerą drebulės kvapą.
O čia tai "obižaješj načaljnik!" Šviežios mėsos paskutinį kartą pirkau gal prieš 8 metus. Žvėriena apsirūpinu pats todėl niekuomet nespėja pašvinkti.
Vat šitą patarimą užfiksavau. Reikės šiandien stirnos kumpį pamėginti pamarinuoti. Bus geri sekmadienio pietūs.
Pirmiausiai tai i sudeti dar ir Actas ieina.
todel marinuojama mesa gaunasi minkstesne. va taip va.
lengviausiais budas marinavimo.
yra skanesniu, bet cia greita viskas. ir nera cia ko ji peikti. skanuz padazhas ir tiek.
lygiai taip pat marinuoja mesa ‘barbekiu’ padazhuose ir t.t. kuriuose yra acto. karoce skonio reikalas
e e, niekas nesiulo vien acte marinuot
as tik sakau, kad majonezas su davo sudedamosiomis dalimis tikrai minkstina mesa.
lygiai taip pat kaip marinuoti grastyciose (su sakykim sojos padazhu) abu turi acto. bet issimarinuoja skaniai.
o kur dar ‘pagardai’ ala brendzis, alus
Brendis, medus, ciobreliai, citrina, prieskoniai. Kepi neilgai ir mesa nebus labai kieta. Arba marinuoji ilgiau ir kepi, o po troskini, bet tai nebus taip skanu.