Ka mes vadiname koldunais?

Ka mes vadiname koldunais?

Dabar pas mus yra ivairiausiu rushiu koldunu: ir su mesa ir su bulvem ir su grybais ir t.t. O is tikruju koldunai buna tik su mesa. Koldunai su grybais, su bulvem ar su varske ar dar su kuom nors yra virtiniai. Kazkada man irgi virtiniai ar koldunai buvo tas pats, bet kai netycia teko lankytis Rusyne, tai tokia sena bobulka man isaiskino, kad koldunai - tai tik su mesa! Aisku, kaip pavadinsi, taip nepagadinsi, bet kita karta gali apsijuokti, kaip atsitiko man svecioj saly.

tai galima buvo apsimesti, kad nelabai gerai zinai ta kalbaCha cha kaip tik uzsienyje turi dziaugtis, kad turistai sneka ju kalbaTaip o tai ne - dar paeme ir pamokslus pradejo skaitytJuokiasiNekaltas

Na taip, pas rusus koldūnai vos ne nacionalinis patiekalas, kaip pas mus cepelinai. O tu galėjai pasakyti kad kalbi apie burtininkus (rusiškai koldun - lietuviškai burtininkas).Cha cha

Bet rusai šį valgi vadina "pelmeni" Nekaltas
Tai iš kur atsirado tas pavadinimas "koldūnai"?

man koldunai priimtini tik su mesa.beje niekur tuose slavishkuose krashtuose nemachiau koldunu su varshke ar su bulvemisNekaltas

jo…koldunai tik su mesa…Laimingas cia tik musiskiai juos iskraipe Nežinau

jų koldūnai ne tik kad tik su mėsa, bet ir sriuboje valgomi Nekaltas
man tai su jokiais kitais įdarais ir neskanu Ne

Nu va. As kaip tik koldunu su mesa nevalgau. Is dalies issidirbinejimas, bet mesa visada isimu. O del pavadinimo- kaip pavadinsi, nepagadinsi.

…jo koldunai tik su mesa , o sibiro su meskos mesaLaimingas uztai pyrageliai buna su kopustaisJuokiasi

Koldunai - virta mesa tesloje Taip, visokie su varske ir grybais mano manymu tik isidirbinejimas Nekaltas, tik su mesa valgau. bet siaip tai negi virtai varskei tesloje reiktu isgalvot nauja pavadinima vien todel kad tai "netikri koldunai"?..uzsiknistu vargsai kalbininkai, o zmones juk visokius dalykus megsta, tai ir sekmes jiem Laimingaskas kam skanu, ta ir valgo

Koldunai siaip kile ne is rusijos, o is Kinijos, Rusijoj jie atsirado totoriu-monglu deka kurie si patiekala pereme is kinieciu. Rusijoj parduotuvej irgi maciau kazka saldyto tarp kolduno, cepelino ir kibino ir etiketeje buvo uzrasas "KOLDUNY". Koldunai su ne mesiskai idarais turetu vadintis virtiniais - virtiniai su varske, virtiniai su melynemis ir pan.
Skanu koldunai jei jie yra kokybiski, t.y. normali teshla kuri neprisigeria vandens ir netyzhta, mesa normalios kokybes, o ne visokios mesos atliekos sumaltos. Retai perku juos, bet zinau dvi normalias rusis - "Kinietiski" bei Klaipedos berods, persvieciami maisai po 1 kg ir po 0.5 kg, sie yra zenkliai brangesni. Kavinese tai turbut vieni geriausiu "Savam kampe", jie juos daro vietoje, neblogi.

O as darausi pati, jau turiu atkalusi rankyte, su tikra mesa, tik laiko zinoma daug uzima tas terliojimasis. Bet nepalyginsi su parduotuviniais. O parduotuvinius perku Visagino gamybos.

O tie virtiniai su varske ir kt idarais Italijoj vadinami ravioliais. Cia manau daug tautu tu koldunu atmainu turi.

O virtiniai su melynemis vadinami ‘saltanosiais’. Laabai skanu.

Labiausiai pritrenkusi matyta koldunu variacija yra su bulviu kose. Nu kas ten per derinys ApakęsApakęsApakęs

Ir kas idomiausia ta variacija nera pati blogiausia, nes tesla ir bulviu koses idara pagaminti vienu metu blogai yra sudetinga. Siaip siuos koldunus esu pora kartu segmingais valges kai buvau baisiai paxmielingas ir kai norejau ka nors valgyti, bet nieko sudetingo, mesisko ar turincio bet koki kvapa valgyti negalejau. O tie koldunai visiskai neutralus - nei kvapo, nei praktiskai jokio skonio - nuryji ir tipo sotusCha cha

[quote]Velniena rašė:
Rusijoj parduotuvej irgi maciau kazka saldyto tarp kolduno, cepelino ir kibino ir etiketeje buvo uzrasas "KOLDUNY".
[/quote]

tai cia turbut lietuviai tuos koldunus i RUS ir atvezhe, nes jokiam rusui i galva neateitu koldunu vadinti burtininkais Juokiasi

tai cia turbut lietuviai tuos koldunus i RUS ir atvezhe, nes jokiam rusui i galva neateitu koldunu vadinti burtininkais Juokiasi

[/quote]

…niekada neatspesi kas rusui gali i galva ateiti…

[quote]Velniena rašė:
…niekada neatspesi kas rusui gali i galva ateiti…

[/quote]

stereotipai …

As valgau tik kopdunus su mesa ir daugiau jokiu nesu valgiusi ir nenoreciau paragauti…Šypsena

NA, jei i bulviu kose pridesi pipiru, o pacius virtinukus valgysi su spirgais, visai skanu Niam niam