Tai va prisirinkau vynuoginių sraigiu pievose, tik kad va kaip jas paruošti valgymui.Gal kas žinot kaip paruošti jas Būčiau labai dėkinga, nes daktarė liepė valgyti
oi girdejau kaip jas ruoshia firma pardavimui. Pirmiausia tai sukrauna jas i dezes kad jos ishsikakotu Sake kad taip laiko net iki 7 dienu. Mazdaug tokia deze kad jos neishsilaipiotu. Tada kazkur mirko ir jos mirshta. Tada ishtraukia ish kevalu ir ilgai ilgai plauna. O tada jau i puoda ir verda. Panashiai kaip kalmarai - uztenka keliu minuciu ir jos buna minkshtos. Jei norisi virti ilgiau, tada jau reikia apsisharvuoti kantrybe, nes virti iki suminkshtejimo reikes ilgai ilgai Jezau pasakoju ir paciai juokas ima Prie ju ruoshia sviesto padaza. Ish ko jis pagamintas gali "nukopijuoti" paemusi parduotuveje jau paruoshtu sraigiu pakuote. Ir tada kishti atgal i ishplautus kevalus ir patiekti sveciams. Brrr Ash tai nebandziau, bet shita "receprta" pasakojo firmos vadovas. Va tik neprisimenu kaip ten jas numarinti, koki ten skysti naudoja. Girdejau kad galima jas sushaldyti ir jos tada mirshta
Daugiau nei ziauru. Zmones, nu palikime ramybej tas sraiges. Karta netycia( neinformavo apie patiekalo sudeti )paragavau sitos ‘egzotikos’. Skonis kaip pievagrybiu, tad gal neverta a?..Nes sraigiu paruosimo budas is tiesu labai ziaurus.Pazistama jas ‘marina’ saldymo kameroje…Mano vegetariskas protas to suvokti negali…Et.Davaika geriau grybus valgome
Man tai irgi gaila tų mažųjų gyvių - visokių sraigių (nei pabėgti nuo žmogaus gali, nei pasipriešinti ), vėžių kuriuos gyvus verda ir pan.
Geriau paleisk tas sraiges atgal į pievą ir tegu gyvena
Blyn, nenoriu daryti reklamos, nes kiek maciau cia yra pakankamai man prijaucianciu pilieciu, bet girdejau, kad sraiges padeda isvengti kruties vezio…Bet mokslininkai megsta kurti mitus…Juk neseniai paiskejo, kad cigaretes tik labai retais atvejais sukelia plauciu vezi)(kaip tik -rukoriai turi daugiau sansu isvengti Alzheimerio)…Stai taip!Taip kad einam link to- kad i visus gyvius ziurime su meile(ragauti nebutina)!
Sraigių nevalgiau, gal ir neteks, tačiau iš savo daržo jas visas išrankiočiau ir atiduočiau tiems, kas jas mėgsta, apgraužia visus augalus. Juk jos lapais visokiais minta.
Svarbiausia ju tikrai velnias zino kiek reikia ishvirti, kad bent pajustum, kad pavalgei Jos juk verdamos susitraukia. Ai zodziu, kazkokia nesamone. Tiek terliotis, ir naudos nulis. Ir dar gaila jas zudyti
Megstamas mano patiekalas, bet dazniausiai perku parduotuvines jau paruostas. Esu pats kelis kartus ruoses, bet beda yra ta, kad pats procesas yra ilgas ir nuobodus, taigi imi deze pakankamai didele su dangciu ir su skylemis orui patekti, pili i ja miltu negailedama ar selenu ir leidi ten sraigems varineti pan.7-10 dienu, kasdien reikia jas peziureti ir isrinkti jei kokia viena kita deda duba neislaikius miltu dietos. Tada imi jas visas, beri i kriaukle ar kokia vonele ir nuplauni be jokiu prieniu. Tada gyvas (kaip nehumaniska) meti i verdanti pasudyta vandeni ir verdi kokias septynias minutes arba pora valandu. Tada atausinus su sakute islupi is kiauto, nupjauni tokia juoda dali kuri yra jos vidaus organai ir meti juos nx’ui, tada plauni suriame vandenyje, kad nebutu gleivetos, jei galvoji kisti atgal i kiauta, plauni ir kiauta. Padazas - svietas, cesnakas, saikingai krapu, dar saikingiai petrazoliu, druska. Kisi sraige i kiauta ir prikisi to sviesto, tada pasisildai orkaiteje arba mikrobangej. Dar jas galima su mesmale sumalti ir pasisildyti keptuvej su mineto cesnakinio-zolinio sviesto padazu. Dar jas marinuoja, bandziau, bet gavosi rugshios gumos…
Jos pakankamai socios, nuo 12 vnt suaugusiu sraigiu pakankamai skaniai uzkasi. O del zudymo - o tau negaila vistu, kiauliu, karviu kurias matomai irgi kazkas nuzhudo tam, kad tau mazhule butu ko valgyti. Blyn kokie visi humanistai…
Vienas pilietis komentaruose paminejo, kad sraiges yra pievagrybiu skonio - tam bichui patyt su receptoriais ne kas…
I verdanti vandeni imesta sraige greiciau galus atriecia nei bandant ja nudubasint ikisus i saldymo kamera.
…kokie Jus cia visi blyn humanistai surinke…vegetarai ble pradedantys…
[quote]Mano mielas antihumanistiskai nusiteikes pilieti( susimastykite, padidejes ziaurumas gali buti susijes su tuo , ka valgote…), pirma- as ne bicas, antra- nesu pradedancioji vegetare(nebent vegane), o siaip , jei atvirai, sunervino jusu ‘recepturos’ tonas…
Velniena rašė:
Jos pakankamai socios, nuo 12 vnt suaugusiu sraigiu pakankamai skaniai uzkasi. O del zudymo - o tau negaila vistu, kiauliu, karviu kurias matomai irgi kazkas nuzhudo tam, kad tau mazhule butu ko valgyti. Blyn kokie visi humanistai…
Vienas pilietis komentaruose paminejo, kad sraiges yra pievagrybiu skonio - tam bichui patyt su receptoriais ne kas.
[quote]Padidejes Raudonkase Jusu nervingumas matomai susijes su Jusu racionu.
Del "bicho" - atsiprasau.
P.S. vakar "Le Provance" suvalgiau porcija sraigiu - blyn kaip skanu ir ne is tolo neimanoma ju lyginti su pievagrybiais (pievagrybiai irgi buna skirtingi - parduotuviniai - shlamstas, rasti miske - kur kas skanesni)
Raudonkase rašė:
[quote]Mano mielas antihumanistiskai nusiteikes pilieti( susimastykite, padidejes ziaurumas gali buti susijes su tuo , ka valgote…), pirma- as ne bicas, antra- nesu pradedancioji vegetare(nebent vegane), o siaip , jei atvirai, sunervino jusu ‘recepturos’ tonas…
Velniena rašė:
Jos pakankamai socios, nuo 12 vnt suaugusiu sraigiu pakankamai skaniai uzkasi. O del zudymo - o tau negaila vistu, kiauliu, karviu kurias matomai irgi kazkas nuzhudo tam, kad tau mazhule butu ko valgyti. Blyn kokie visi humanistai…
Vienas pilietis komentaruose paminejo, kad sraiges yra pievagrybiu skonio - tam bichui patyt su receptoriais ne kas.
As panasiai darau kaip Vineta ir sako
Laikau tuose miltuose…laikysiu tol kol prades tustintis miltais. Bet kaip jas is te istraukti, po to tai Vieni sako, kad uzlasinti citrinos rugsties, jos tada pacios islenda, vieni dar kitaip sako