Ančiuviai
Ar naudojat ančiuvius savo virtuvėje? Labai skanus ir pikantiškas padažas salotoms daromas su ančiuviais. Tik kad bjaurybės brangūs… Viena karta juos pakeičiau silke ir visai nenusivyliau.
neragavau taciau kai pamaciau, kaip atrodo, tai praejo noras ir ragaut
Taigi grazios mazytes zuvytes…
nemegstu anciuviu
[quote]Slyvuks rašė:
Taigi grazios mazytes zuvytes…
[/quote]
kokios dar mazhos grazhios zhuvytes ? klaikus shimtakojai shprotai
O aš ir nežinau kas tie ančiuviai Ar tai tas pac produktas, kur lietuviškai vadinamas šprotais? Tokios mažos žuvytės su visom žarnom ir šūdais pilveliuose užpiltos aliejumi?
Nemėgstu
NERAGAVAU
kazkada pirkom, dar brangus bjaurybes ir nepatiko man, labai kartus buvo
Pamenu kai tik pradejau gyventi vilniuje, karta prospekte mane pagavo radio-mikrofonas-laida ir paklause kas tie anciuviai (po to laiko as vengiu visu imanomo mikrofonu ir kameru), o as apie juos tik tiek, kad vezliukai nindzes labai nemego zinojau niu sakau prieskoniai tokie…
grizes namo ishsiaishkinau… kaip dabar suprantu gerai, kad tik teorishkai, nes nezinau blogesnio daikto pasaulyje negu syyylkie
[quote]1926 rašė:
O aš ir nežinau kas tie ančiuviai Ar tai tas pac produktas, kur lietuviškai vadinamas šprotais? Tokios mažos žuvytės su visom žarnom ir šūdais pilveliuose užpiltos aliejumi?
[/quote]
, ne shprotai. va kaip jie atrodo:
http://www.newmex.com/platinum/data/light/species/anchovy.html
Nugi ar nesakiau, kad tai - mazos grazios zuvytes.
tai "ant paveixliuko" jos grazhios. o ant picos
Ragavau pora kartu. Labiausiai patiko pica su anciuviais Taip pat pirau karta parduouvej anciuviu pasteta, brangus nerealiai, o ispudzio nepadare Siaip nelabai randu kur ju nusipirkt… Nes man atrodo, kad tik nedaugely parduotuviu ju yra?
naudoju kai darau idarytus kiaushinius (susukti ant virshaus kai papuoshimas), kai kepu bulviu-mesos apkepus ivairiausius. na duoda sioki toki pikantishkum apatiekalui. siaip liuks dalykelis
Skanus daiktas tie anciuviai, vienintelej vietoj kur ju nenoriu matyti tai yra pica, bet kadangi ir pica nera mano megiamiausias patiekalas.
Megstu juos rasti patiekaluose, bet pats kaip tai ytin retai juos naudoju…reiks pradeti.
Ar zinai, kad is anciuviu (viena is pagr. padazo sudetiniu daliu) daro Vorchesterio padaza? Kai suzinojau buvau truputi nustebes.
Nu to vorcesterio padazo skonis nenusakomas, bet kad ten ieina anciuviai nebuciau pasakius. Turetu buti brangu, nes tos zuveles ner pigios. Nors padazas ner brangus…
Nors is principo, ‘lietuviska’ silke, jeigu padazui sutrinta cezario salotoms, visai liuks sueina… Ne ka ne prasciau uz anciuvius.
Ragavau viena karta…
Nu neteko tokio dalyko ragauti, todel ir nezinau ar patiktu…