Saslykai. Pasidalinkime patirtimi ...

Saslykai. Pasidalinkime patirtimi Niam niam

Pavasaris. Norisi lekti i gamta, issikepti saslyku. Kiek atsimenu, nebuvo tokios vasaros, kad netektu ragauti ju, ivairiai paruostu ir iskeptu. Pernai ragavau drauges paruostu, mirkytu majoneze ir keciupe Niam niam… Pati, visaip bandau. Kartais mesa mirkau prieskoniuose ir raudoname vyne, kartais - tiesiog palaikau su prieskoniais. Atrodo, iseina neblogai, bet norisi vis geriau ir geriau Mirkt. Kaip jus ruosiate mesa saslykams? Pasidalinkime patirtimi Laimingas

o tai labai tingu paieskoti temos tokios? Tokia jau yra, ir nera reikalo kurt nauju vienodu temu! Nekaltas
ieksok jau sukurtos, kurioje tikrai yra raugimo receptu. Taip

http://www.banga.lt/admlt/2forum.showForumPosts/169354.83-=(1491263885

[quote]zbite rašė:
o tai labai tingu paieskoti temos tokios? ji yra, ir nera reikalo kurt nauju Nekaltas
ieksok jau sukurtos, kurioje tikrai yra raugimo receptu. Taip
[/quote]

Nors ir yra… Nemegstu knistis po senas temas ir kazko ieskoti Ne. Kai noresiu ko nors ieskoti, pasiziuresiu i savo "Valgiu enciklopedija" Šypsena.
"Ateinu" cia gyvai bendrauti, su gyvais zmonemis, kurie, irgi, gal nesiknisa po temas, o bendrauja. Be to: kiekviena diena Bangoje uzsiregistruoja nauju zmoniu, su naujomis idejomis, gera patirtimi.

As tai lauke keptu saslyku esu valgiusi tik 1 kart gyvenimeCha cha Neturiu ne zalio supratimo kaip jie paruosti buvo, ale visai skanu buvo kiek prisimenuNiam niam

blec uztenka paimti sena tema, parashyti zinute, ir ji atgis. kam kurti temas naujas? klausei receptu, tai ka, visiems, kas rashe receptus anoje temoje perrashyti is naujo?? Cha cha atsipeikek…

[quote]zbite rašė:
blec uztenka paimti sena tema, parashyti zinute, ir ji atgis. kam kurti temas naujas? klausei receptu, tai ka, visiems, kas rashe receptus anoje temoje perrashyti is naujo?? Cha cha atsipeikek…
[/quote]

zbiteGėlė,ko tu cia pyksti Baisu? Na, nerasyk, jei nepatinka ir neskaityk Šypsena. nepamaciau as tos senos temos Žliumbia
Tai ka, tau nuo to skauda, ar ka? Kad cia mokai, geriau parasyk Marciux’ui, kad mano tema istrintu Taip. Beje, jei butum, ne cia "pykusi", o i privata man parasiusi, buciau pati istrynusi - nedidele problema Ne.
Nepyk, geriau ko nors skanaus Niam niam uzvalgyk Labas.

Man saslykai - Veee nezinau kodel bet jie man neskanus

Bandziau visaip saslykus raugti,ir tradiciskai ir nelabai, visokio raugo esu prisigalvojes teisingiau prisieksperimentaves, bet vienas nepavyksta, kaip islaikyti sultinguma??? Gal kas patars???

Viena karta draugelis pakviete ant saslyku raugtu piene, tai po to metus laiko negalejau ziureti i juos.Baisu

Juokiasi Neisivaizduoju, kaip piene raugti, atrodo, bet kefyre raugtu, teko valgyti. Visai - nieko Gerai

[quote]Tozas rašė:
Bandziau visaip saslykus raugti,ir tradiciskai ir nelabai, visokio raugo esu prisigalvojes teisingiau prisieksperimentaves, bet vienas nepavyksta, kaip islaikyti sultinguma??? Gal kas patars???
[/quote]

Butent, as irgi, zinau daug marinavimo ( rauginimo ) budu, bet va, to sultingumo - ner.
Visai neseniai klausiau vieno, "saslyku tautos" atstovo, kaip padaryti, kad jie butu sultingi. Atsakymas buvo toks: kuo didesni gabalai, ir kuo trumpesnis mirkymo ( tik prieskoniuose ) laikas - uztenka palaikyti valanda iki kepimo. Dar nebandziau, laukiu siltesniu oru. Šypsena

Daug budu esu isbandes, bet labiausiai yra vykes taip vadinamas saslyku raugimas "sausuoju" budu. Saslykai visada gaunasi skanus ir ne sausi. Kam idomu pabandykit:

  • mesa paruosti reikia is vakaro(bent jau maziausiai 8 val. iki kepimo);
  • supjaustykit mesa normaliais gabalais (kad truputi uz kiausini didesni butu);
  • apiberkite mesos gabaliukus prieskoniais ir ismaisykite;
  • paimkite trejeta svogunu ir juos supjaustykite;
  • po to paimkite koki inda ir paberkit truputi ant jo dugno svogunu, po to paimkite mesos gabaliukus ir sudekite vienu sluoksniu, po to vel sluoksni svogunu ir taip sloksniuokite kol sudesite visa mesa. Svarbu, kad paskutiniame - virsutiniame sluoksnyje butu nemazai svogunu;
  • tada inde esancius saslykus suslekite kokiu dangciu ar lekste uzdedami ant virsaus koki nors svori turinti daikta.
    Kita diena drasiai maukite saslykus ant iesmo ir kepkite.
    Priminsiu, jei norite, kad kepant saslykai nesudziutu, o butu sultingesni reikia teisingai juos uzmauti ant iesmo - tai yra maunant saslykus juos reikia prispausti viena prie kito, kad nebutu jokiu tarpu ir kepti reikia ne ant ugnies, o zariju.
    Skanaus! Šypsena

Aš tai iš vakaro supjaustau mėsytę gabaliukais, pridedu prieskonių, sojos padažo, jei šašlykas vištienos būyinai kario tada pridedu majonezo (daug) nuo majonezo mėsa tampa minkšta… o kitą dieną jau galima verti ant iešmų ir kepti, o ką jau prie jų valgyti tai jau skonio reikalas…

Buvome suplanave sventems ( pas mus Suomijoje, Geguzes 1-oji - didele svente ) kepti saslykus. Gerai, kad uzmirsau Drovus mesa uzraugti pagal ElasBandisGėlė patarima…Is ryto ja i saldikli igrudome, nes pas mus, nuo pat ryto lyja, ir lietaus pabaigos nesimato Nežinau
Dabar ir galvoju: reikia musu "salykinei" stoga koki, sukalti… Cha cha

[quote]Gucci_nails rašė:
Aš tai iš vakaro supjaustau mėsytę gabaliukais, pridedu prieskonių, sojos padažo, jei šašlykas vištienos būyinai kario tada pridedu majonezo (daug) nuo majonezo mėsa tampa minkšta… o kitą dieną jau galima verti ant iešmų ir kepti, o ką jau prie jų valgyti tai jau skonio reikalas…
[/quote]

Sojos padazo - nebandziau Ne, bet esu girdejusi, kad Gerai

Butent, as irgi, zinau daug marinavimo ( rauginimo ) budu, bet va, to sultingumo - ner.
Visai neseniai klausiau vieno, "saslyku tautos" atstovo, kaip padaryti, kad jie butu sultingi. Atsakymas buvo toks: kuo didesni gabalai, ir kuo trumpesnis mirkymo ( tik prieskoniuose ) laikas - uztenka palaikyti valanda iki kepimo. Dar nebandziau, laukiu siltesniu oru. Šypsena

[/quote]

reiks pabandyti tokiu budu su versiena, gal pavyks
Niam niam

Na,saslyku ,niekada nemarinuoju ilgiau nei pora valandu.Ruosiu juos su grietine,tiesiog iprasti prieskoniai ir kaip drekinantis komponentas grietine,kadangi labai nemegstu ,kad jie viduje butu nedakepe ,visuomet pjaustau neipatingai dideliais gabaleliais
ir paprastas dalykelis.Kepant apslakstyti reikia alumi,ne vandeniu ,kaip iprastai daroma,o alumi.Pabandykite,gal itiks jusu skoniui.

Atgaivinu tema, nes manes laukia zygis bei 15-os zmoniu kompanijos maitinimas saslykais Baisu Gal isradot kokiu nauju saslyku rauginimo budu ???
Ir dar: kokia mesa parduotuvej pirkti, kad zmones reikstu maziausiai pretenziju? Liežuvis T.y. kuria kiaules dali?

"pati pati" mesa yra kiaulienos sprandine. ji tiesiog israizhyta smulkiom riebalu gyslelem, todel shashlai kepdami patys save pasiriebalina, todel gaunasi sultingi, minkshti shashlai.
taip kad pirkdama sprandine neapsiriksi. deja, brungiausia mesa…