sūris su pelėsiais
kaip jums suris su pelesiais?man taj skanu
man taj kazkaip…
toki duodu tik sunui bet ir tas jo nevalgo tai ismetu ,bet visada stengiuosi kad jis neapipelytu
neskanu
neskanu jau geriau sūris be pelėsių
o man tie prancuziski su pelesiukais niam niam
veeenors pakesti galima
O man patinka ypac uzsidejus ji ant specialiu sausainiu
o as tokio neragavus bet kai pasiskaitau jusu nuomone net nekyla noras ragauti
Kai buvau Prancūzijoj, prispirkom šių sūrių… dar ir kitiems lauktuvių parvežėm… . Bet pati jo nesugebėjau valgyt… skrandis "gražino" .
Vien jau kvapas kaip neplautų kojinių :.
neragavau, bet ir nenoriu-kvapas ir vaizdas nekoks
bijau as juos ragauti
Na man tai,viena karta ragavau,tai tik apetita susigadinau.
Nebent sakyciau is bado…bet vistiek britku…
a man skanu nereikia ju ryt dideliais kasniais ar ant sumustiniu det - mazais kasniukais pasimegaujant,o jei dar vynu uzgert
Labai skanu lietuviskas Brie su raudonu sausu vynu…
na kazkajp biski nevalgaw jo…
man is pradziu dar kai LT buvau tie prancuziski suriai buvo
dabar kai pati cia gyvenu, tai bent karta per 2 dienas valgau kaip deserta…
Lietuviai turi savo tradicinę surio su pelėsiais rūšį. Kažkodėl pastaruoju metu (t.y. po baudžiavos panaikinimo) mažai paplitęs
Kiekviena šeima turėdavo tam tyč statinaitę, į kurią būdavo pilamos ir metamos visokios pieno produktų atliekos - prarūgęs pienas, pasenusi varškė, šiaip visokios išėdos . Taip susidarydavo tam tikra "neliečiama" pieno produktų atsarga - ji ten apipelydavo, fermentuodavosi … Kai ateidavo sunkmetis, nederliaus metai, kabindavo tą "daiktą" iš statinės ir vartodavo maistui Va jum sūris su pelėsiu Skanaus
liabai skanu