Šalti uzkandziai

Šalti uzkandziaiNiam niam

Keli receptukai
SUMUŠTINIAI SU AVOKADOMIS

6 gabalėliai baltos duonos
2 avokados
česnakų skiltelė
pusė citrinos
gabalėlis aitriosios paprikos ar žiupsnelis maltos
2 šaukštai alyvų aliejaus
druskos

Perpjaukite avokadas ir išimkite kaulus. Išgremžkite minkštimą šaukštu ir sudėkite į indą. Užpilkite citrinų sultimis bei sudėkite sutrintus česnakus. Sutrinkite ir išsukite vientisą masę. Sumaišykite aitrijųjų paprikų gabalėlius su aliejumi, pabarstykite druska ir sudėkite į avokadų masę. Paskrudinkite duoną grilyje, perpjaukite istrižai pusiau ir uždėkite ant viršaus avokadų masės. Patiekite netrukus.


SUMUŠTINI

AI SU PIEVAGRYBIAIS

1 "prancūziškas" batonas
5 dideli pievagrybiai
sviesto, petražolių, vegetos

Batoną supjaustome riekelėmis ir aptepame sviestu. Pievagrybių kotelius nupjauname, galvutę nulupame ir supjaustome išilgai. Petražoles smulkiai sukapojame ir sumaišome su "Vegeta".
Ant aptepto sviestu batono dedame pievagrybius ir pabarstome petražolėmis su "Vegeta".



ŠVENTINIAI RAGELIAI

250 g lieso kumpio
1 kiaušinis
150 g pievagrybių (tinka visokie grybai)
100 g pupelių
petražolių lapkočių arba gvazdikėlių
majonezo
2 šaukštai sviesto
druskos, pipirų

Kiaušinį kietai išvirti ir smulkiai supjaustyti. Pupeles išvirti, nuvarvinti ir sumalti mėsmale. Grybus supjaustyti ir apkepinti svieste. Kiaušinį, pupeles ir grybus gerai išmaišyti. Kumpį supjaustyti labai plonais griežinėliais, susukti kaip ragelį ir susegti šone petražolės lapkočiu arba gvazdikėliu. Į ragelių vidų dėti įdarą ir ant viršaus uždėti šaukštelį majonezo.

Gal kas zinote daugiau, tai parasykitTaip

Dar keli receptukai’'UOŠVĖS LIEŽUVIS"

1kg baklažanų
1 galvutė česnako
1 šaukštas 9% acto
1/2 stiklinės aliejaus
1 aitrioji paprika
druskos

Baklažanus aplupti ir išilgai supjaustyti plonais griežinėliais. Griežinėlius apibarstyti druska ir palikti pastovėti 3-4 val. Išsiskirusiais sultis nupilti. Tada griežinėlius apkepinti aliejuje iki gražiai pageltonuos. Česnaką ir aitriąją papriką sumalti per mėsmalę, įpylti acto. Gerai išmaišyti ir įtrinti šia mase apkeptus baklažanus. Taip paruoštus baklažanus gražiai sudėti į stiklainius, aliejų užvirti ir užpilti juo baklažanus. Stiklainiukus uždengti. Galima bus patiekti po 5-6 dienų. Patiekiama prie alaus.
***********************************************KRABŲ UŽKANDĖLĖ SU DARŽOVĖMIS

Krabų lazdelės
marinuoti agurkai
konservuoti ananasai
konservuoti kukurūzai
majonezas

Visų produktų dėti tiek, kiek yra po ranka. Krabų lazdeles, ananasus bei
agurkus supjaustyti, sudėti kukurūzus. Viską gerai išmaišyti su majonezu.
Galima pridėti Vegetos prieskonių bei džiovintų krapų.
Užkandėlė labai tinka tepti ant duonos, dėti i pyragaičius ar šiaip pateikti vietoj salotų.


KRŪTINĖ
LĖ, KIMŠTA LIEŽUVIAIS

1,2 kg kiaulienos arba veršienos krūtinėlės
1,5 kg liežuvių
300 g riebalų
prieskonių, druskos
Marinatui:
1 l vandens
200 g duonos
10 lauro lapelių
5 skiltelės česnako
10 gvazdikėlių
0,5 g salietros
10-15 pipirų
šaukštas cukraus
pagal skonį acto, druskos

Liežuvius nuplauti, dėti į indą, užpilti paruoštu šaltu marinatu ir paslėgti. Palaikius 5-6 dienas, liežuvius išvirti. Iš krutinėlės išimti kaulus, viduje padaryti ertmę. Ją prikimšti išvirtais liežuviais ir kraštą užsiūti. Taip paruoštą krūtinėlę dėti į riebalais pateptą skardą, įpilti truputį vandens ar sultinio, kur virė liežuviai, dėti prieskonių, druskos ir kepti 1-2 val. orkaitėje, retkarčiais palaistant.

Sumuštiniai su silke
2 silkės file
2svogūnai
2 kietai virti kiaušiniai
50-70 g sutarkuoto lydyto sūrio
2 šaukštai majonezo

Silkę, pakepintus svogūnus, virtus kiaušinius sumalti mėsmale, į masę sudėti sūrį, majonezą.
Skanu su balta duona ir su rugine duona.

Pusrytiniai sumuštiniai
100 g fermentinio sūrio
1 kiaušinis
batonas

Sūrį sutarkuojame burokine tarka, įmušame kiaušinį ir viską gerai išmaišome. Batoną supjaustome riekelėmis. Ant kiekvienos riekelės dedame paruoštos masės. Įkaitiname aliejų keptuvėje. Dedame paruoštus sumuštinius į keptuvę taip, kad užteptoji masę atsidurtų ant įkaitusių riebalų. Kepame porą minučių, po to apverčiame ir apkepame kitą batono pusę iki gelsvai rusvos spalvos.Galima valgyti ir šaltus,ir karštus.

ĮDARYTI AGURKAI
4 porcijos

2 agurkai
200 g riebaus varškės sūrio
3 šaukštai grietinės
2 šaukšati lašišų kremo (iš tūbelės)
truputį citrinos žievės ir sulčių
druskos
pipirų
50 g ikrų
krapų

Agurkus nulupti, kiekvieną supjaustyti į 8 gabalus, išskobti vidų. Minėtus produktus sumaišyti, pabarstyti sukapotais krapais. Paruoštą kremą sudėti į konditerinį švirkštą su žvaigždute ir įšvirkšti į agurkų gabalėlių vidų. Tinka užkandžiui ir šaltam stalui.

Reikes pabandyti,gal ir patiks…

Net seiles tysta kai kuriuos beskaitant Šypsena

visada tokius darauNiam niamNiam niamNiam niam laaabai laaaabai megstuNiam niamNiam niam

As buvau pasigaminus krabu uzkandele su darzovem…labai skaniai pavalgiauNiam niam


uzkandele uzkandelei nelyguLiežuvisLiežuvis vot lengva virtu kreveciu salotu kratiny ant rugines duonos-tai jooooNiam niamTūsas