Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai
Prisijunk: Pamiršau slaptažodį  Užsiregistruoti
Rėmėjai:

sriubos receptai Cha cha bet Niam niam


Tikrinti, ar yra naujų atsakymų temoje

Atsakyti Kitos temos Nauja tema Temą 2003 04 05 d. 12:50 pradėjo  ArTiNiuM, peržiūrėta 5286 k.
Puslapiai: <pirmas 1 2 
Kalašnikovas
Blogas banginis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 14984

2003-04-26 13:54 26 žinutė iš 45 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Kalašnikovas Įtraukti Kalašnikovas Į adresų knygelę
BRIUSELINIŲ KOPŪSTŲ SRIUBA SU MĖSOS KUKULIAIS

300 g kopūstų gūželių
100 g maltos jautienos
100 g kiaulienos
svogūnas
pusė šaukšto sviesto
kiaušinis
2-2,5 l mėsos sultinio arba vandens
2 šaukštai smulkiai supjaustytų petražolių lapelių
pagal skonį maltų pipirų, mairūno, druskos

Kopūstų gūželės verdamos sultinyje. Į maltą mėsą sudedamas smulkiai supjaustytas ir svieste pakepintas svogūnas, kiaušinis, truputį maltų pipirų, mairūno, druskos, gerai išmaišoma ir padaromi nedideli kukuliukai. Baigiant kopūstams virti, sudedami mėsos kukuliukai ir verdama 10-15 min. Duodant į stalą, įberiama petražolių lapelių.


Kalašnikovas
Blogas banginis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 14984

2003-04-26 13:54 27 žinutė iš 45 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Kalašnikovas Įtraukti Kalašnikovas Į adresų knygelę
BULVIŲ SRIUBA SU PIEVAGRYBIAIS

500 g bulvių
1 l daržovių sultinio
250 g pievagrybių
1 svogūnas
0,5 stiklinės grietinės
2 šaukštai sviesto
1 šaukštas miltų
1 lauro lapas
2 grūdeliai kvepiančiųjų pipirų
1 šaukštas smulkintų petražolių
druskos, pipirų

Bulves nuskusti, nuplauti, supjaustyti, užpilti verdančių sultiniu, įdėti lauro lapą, kvepiančių pipirų ir virti 10 min. Pievagrybius nuplauti ir supjaustyti griežinėliais. Į karštą keptuvę įdėti sviesto ir susmulkintą svogūną,truputi pakepinti ir sudėti supjaustytus grybus, kepti 12 -15 min. Tada įdėti šaukštą miltų, išmiašyti ir dar truputi pakepinti. Paskui visą keptuvės turinį supilti į puodą kur yra bulvės ir dar virti 15 min. Sriubą užbalinti grietine, paskaninti druska ir pipirais.


Kalašnikovas
Blogas banginis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 14984

2003-04-26 13:55 28 žinutė iš 45 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Kalašnikovas Įtraukti Kalašnikovas Į adresų knygelę
BRAZILIŠKA SRIUBA - CAMARO

1 viščiukas (apie 1 kg)
250g ryžių
2 nedideli svogūnai
5 šaukštai aliejaus
500g šaldytų pomidorų
1 petražolių šaknis
2 l vandens
cirtrinos sulčių
petražolių
druskos, pipirų

Viščiuką supjaustyti į keturias dalis. Ryžius ir smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinti aliejuje, kol įgaus auksinį atspalvį. taip paruoštus ryžius sudėti į puodą ir užpilti verdančių vandeniu, ant viršaus sudėti viščiuko gabalėlius, neatšildytus pomidorus ir griežinėliais supjaustytą petražolės šaknį. Virti ant silpnos ugnies 50 min. Po to išimti viščiuką, atskirti mėsą nuo kaulų ir mėsą sudėti atgal į sriubą. Tada sriubą pasūdyti, paskaninti pipirais ir citrinos sultimis. Prieš patiekiant pabarstyti smulkintais petražolių lapeliais


Kalašnikovas
Blogas banginis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 14984

2003-04-26 13:55 29 žinutė iš 45 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Kalašnikovas Įtraukti Kalašnikovas Į adresų knygelę
PIENIŠKA SRIUBA SU DŽIŪVESIAIS IR VANILE

240 g kvietinių džiūvesių
1,6 l pieno
2 tryniai
po 40 g cukraus ir sviesto
2 g vanilės

Džiūvėsius sutrupinti, persijoti per sietelį, suberti į verdantį pieną, praskiestą vandeniu. Užvirti, nukelti nuo ugnies, ir įdėti trynį, cukrų, vanilę ir sviestą.


Kalašnikovas
Blogas banginis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 14984

2003-04-26 13:56 30 žinutė iš 45 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Kalašnikovas Įtraukti Kalašnikovas Į adresų knygelę
BARŠČIAI SU GRYBAIS

200 g grybų
šaukštas sviesto
svogūnas
400 g burokėlių
200 g bulvių
druskos
1-2 l sultinio
šaukštelis miltų
1-2 šaukštai grietinės
2-3 šaukštai žalumynų

Paruošti grybai ir susmulkintos prieskoninės daržovės patroškinamos svieste. Virti burokėliai sutarkuojami. Bulvės supjaustomos kubeliais ir išverdamos sultinyje. Paskui į sultinį sudedami visi produktai, supilami miltai, sumaišyti su trupučiu šalto skysčio, ir viskas verdama dar 10 min. Barščiai paskaninami grietine.


Kalašnikovas
Blogas banginis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 14984

2003-04-26 13:56 31 žinutė iš 45 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Kalašnikovas Įtraukti Kalašnikovas Į adresų knygelę
LINOS FIRMINĖ POMIDORŲ SRIUBA

3-4 gerai prinokę pomidorai
2 morkos
1 svogūnas
1 paprika (pageidautina žalios spalvos)
200 gr. ryžių (galima virtų)
aštraus pomidorų padažo ar kečupo
vištienos sultinio
aštriu prieskonių

Užverdame vandenuką, ištirpiname sultinį. Tuo tarpu supjaustome daržoves (kubeliais, morkytes sutarkuoti). Pirmą sudedame morkas ir svogūną, po kiek laiko sudedame likusias daržoves ir supilame ryžius. Verdame, kol viskas suminkštės. Tada pagal skonį pilame prieskonius, pomidorų padažą. Dar paverdame ~ 5-7 min.


Kalašnikovas
Blogas banginis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 14984

2003-04-26 13:59 32 žinutė iš 45 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Kalašnikovas Įtraukti Kalašnikovas Į adresų knygelę
RABARBARŲ SRIUBA SU PIENU

300 g rabarbarų
2 kiaušinių tryniai
2 stiklinės pieno
1 šaukštas cukraus
1 citrinos arba apelsino žievelė
2-3 gvazdikėliai

Užvirinti 0,5 l vandens su prieskoniais (gvazdikėlių dėti tik pumpurėlius), sudėti smulkiai supjaustytus rabarbarus ir virti. Baigiant virti, supilti pieną ir užvirinti.
Trynius ištrinti su cukrumi ir, smarkiai maišant, supilti į sriubą


laurra
Geriausia banginė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 11745

2003-04-26 13:59 33 žinutė iš 45 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: laurra Įtraukti laurra Į adresų knygelę

Jolanciux rašė:
Kopustas, morkos, bulves, zirneliai, \"Magi\" kubelis, druska. Balinti pienu isvirta. Niam niamKanda


TaipGeraiNiam niamNiam niam


Kalašnikovas
Blogas banginis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 14984

2003-04-26 13:59 34 žinutė iš 45 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Kalašnikovas Įtraukti Kalašnikovas Į adresų knygelę
BROKOLIŲ SRIŪBA

300 g brokolių
1 morka
1-2 porai
2-3 pomidorai arba 2-3 šaukštai pomidorų tyrės
2-3 bulvės
pusė saliero
2-2,5 l mėsos sultinio
1 šaukštas sviesto
4 šaukštai grietinės
1 trynys
petražolių lapelių
pagal skonį baziliko, druskos

Porus supjaustyti griežinėliais ir pakepinti svieste. Į verdantį sultinį sudėti kvadratėliais supjaustytas bulves, griežinėliais supjaustytą morką. Joms pavirus, sudėti supjaustytus brokolius, kvadratėliais supjaustytą salierą ir porus. Baigiant virti, sudėti nuluptus, supjaustytus pomidorus arba supilti jų tyrę. Sriubą užbalinti grietinę, išplakta su tryniu. Įberti smulkiai supjaustytų petražolių lapelių.


Kalašnikovas
Blogas banginis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 14984

2003-04-26 14:00 35 žinutė iš 45 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Kalašnikovas Įtraukti Kalašnikovas Į adresų knygelę
RIDIKĖLIŲ ŠALTIBARŠČIAI

10 ridikėlių
50g svogūnų laiškų
3 stiklinės kefyro
krapų, druskos

Nuplautus ridikėlius sutarkuoti. Svogūnų laiškus ir krapus smulkiai supjaustyti. Paruoštus produktus sudėti į išplaktą kefyrą, pagal skonį įdėti druskos. Valgyti su karštomis bulvėmis


Kalašnikovas
Blogas banginis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 14984

2003-04-26 14:00 36 žinutė iš 45 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Kalašnikovas Įtraukti Kalašnikovas Į adresų knygelę
BRINZOS SRIUBA SU LAKŠTINIAIS

750 ml vandens
druskos
60-80 g lakštinių
500 ml pieno
120-150 g brinzos
svogūnų laiškų
krapų
20 g sviesto

Pasūdytame vandenyje išverdami lakštiniai arba tarkuota tešla (galima įdėti ir grybų). Sriuba uždaroma pienu ir baigiant virti sudedama tarkuota brinza. Išmaišius gardinama smulkiai supjaustytais svogūnų laiškais arba krapais, uždaroma sviestu


Kalašnikovas
Blogas banginis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 14984

2003-04-26 14:03 37 žinutė iš 45 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Kalašnikovas Įtraukti Kalašnikovas Į adresų knygelę
SRIUBA SU CITRINA

300g vištienos krūtinėlės
1/2 stiklinės griežinėliais supjaustytų porų
2 šaukštai citrinos sulčių
2 šaukštai prieskonių sriubai
1,5 l vištienos sultinio
1 stiklinė makaronų
100g pievagrybių
50g šparaginių pupelių
4 citrinos griežinėliai
pipirų

Vištienos krūtinėlę supjaustyti juostelėmis 1,5 cm pločio. Į puodą sudėti supjaustyta mėsą, porus, pipirus, prieskonius, įpilti citrinos sulčių, užpilti sultiniu ir užvirti. Kai užvirs sumažinti ugnį ir dar pavirti 10 min. Tada supilti makaronus, griežinėliais supjaustytus grybus ir supjaustytas šparagines pupeles. Viską virti dar 10-15 min., kol išvirs makaronai. Kai bus išvirę makaronai sudedame citrinos griežinėlius ir verdame dar 2 minutes. Jei reikia dar pasūdome.


Kalašnikovas
Blogas banginis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 14984

2003-04-26 14:03 38 žinutė iš 45 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Kalašnikovas Įtraukti Kalašnikovas Į adresų knygelę
BULVIŲ SRIUBA SU ČESNAKU IR SKREBUČIAIS

200 g ruginės duonos
300 g bulvių
skiltelė česnako
40 ml pieno
2 tryniai
1 l bulvių nuoviro
petražolių ir klapų lapelių
druskos

Bulves supjaustyti griežinėliais ir apvirti pasūdytame vandenyje, ištrinti pro sietelį ir praskiesti nuoviru. Sudėti grūstą česnaką ir užvirinti. Supilti pieno ir trynio plakinį su žalumynais. Į lėkštes padėti padžiovintos duonos ir užpilti paruošta sriuba


Kalašnikovas
Blogas banginis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 14984

2003-04-26 14:11 39 žinutė iš 45 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Kalašnikovas Įtraukti Kalašnikovas Į adresų knygelę
SŪRELIO SRIUBA

Lydyto sūrelio indelis
2-4 bulvės
3-4 vidutinės morkos
pora šaukštų manų kruopų
3-4 skiltelės česnako
petražolių

Užverdame vandenį, į jį sudedame lydytą sūrelį, smulkiai pjaustytas bulves. Morkas sutarkuojame, pakepiname ant sviesto. Į vandenį su sūreliu ir išvirusiomis bulvėmis sudedame keptas morkas. Verdame kol bulvės isvirs. Tada sriubos sutirštinimui
iberiame porą šaukštų manų kruopų. Paverdame. Galiausiai sudedame išspaustas česnako skilteles, smulkintas petražoles ir išjungiame sriubą.


Kalašnikovas
Blogas banginis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 14984

2003-04-26 14:12 40 žinutė iš 45 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Kalašnikovas Įtraukti Kalašnikovas Į adresų knygelę
MOLIŪGŲ SRIUBA
8 porcijoms

1 kg moliūgų
1 1/2 l vištienos sultinio
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas miltų
1 šaukštas rudojo cukraus
druskos
baltųjų pipirų
ant peilio galo malto imbiero ir cinamoono
150 g virto kumpio
200 ml saldžios grietinėlės

Moliūgo gabalą nulupti, išimti sėklas, supjaustyti kubeliais ir 15 min. virti vištienos sultinyje. Masę sutrinti, kad išeitų labai skysta košė ir dar kartą pakaitinti. Sviestą sumaišyti su miltais ir sudėti į sriubą. Sriubą paskaninti prieskoniais. Kumpį supjaustyti plonomis juostelėmis ir sudėti į sriubą. Į sriubą įmaišyti 150 ml grietinėlės.
Likusią grietinėlę valgomuoju šaukštu užpilti ant sriubos ir paduoti į stalą.


Kalašnikovas
Blogas banginis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 14984

2003-04-26 14:12 41 žinutė iš 45 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Kalašnikovas Įtraukti Kalašnikovas Į adresų knygelę
NEAPOLIEČIŲ KUKURŪZŲ SRIUBA

500g kukurūzo sėklų (gali būti šaldyti)
5 stiklinės sultinio
0,5 stiklinės naturalaus jogurto
0,5 šaukštelio susmulkinto česnako
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštelis kmynų
0,5 šaukštelio malto imbiero
0,5 šaukštelio ciberžolės
druskos, pipirų
Sriubai pabarstyti:
2 šaukštai konservuotų kukurūzų

Kmynus pakepinti aliejuje, sudėti smulkintą česnaką ir visus prieskonius. Sultinį užvirti, sudėti kukurūzų sėklas, sudėti kepintus prieskonius ir virti ant mažos ugnies 15 min. Prieš patiekiant sriuba mikseriu suplakama ir sumaišoma su jogurtu. Į kiekvieną lėkštę įdedame truputi konservuotų kukurūzų


Kalašnikovas
Blogas banginis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 14984

2003-04-26 14:12 42 žinutė iš 45 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Kalašnikovas Įtraukti Kalašnikovas Į adresų knygelę
PORŲ SRIUBA

400g porų, 250g bulvių
1 stiklinė pieno, 2 šaukštai sviesto
0,5 stiklinės grietinės, 1 kiaušinio trynys
1 šaukštas smulkintų svogūno laiškų
druskos, pipirų

Porus išvalyti, nupjauti lapus, o baltąją dalį smulkiai supjaustome. Bulvės apskutamos ir taip pat smulkiai supjaustomos. Keptuvėje išlydyti sviestą ir jame pakepinti porus. Puode užvirti 1 l vandens ir į verdanti vandenį supilti pakepintus porus, sudėti bulves, pasūdyti ir virti, kol suminkštės bulvės apie 20 min. Sriubą išplakti mikseriu, supilti pieną, užvirinti ir tuoj pat nuimti nuo ugnies. Trynį sumaišyti su grietine ir supilti į sriubą. Sriubą papipiriname ir jei reikia pasūdome. Prieš patiekdami sudedame svogūnų laiškus. Sriuba patiekiama su skrebučiais.


hey
Patyrusi dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 1456

2003-04-29 13:49 43 žinutė iš 45 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: hey Įtraukti hey Į adresų knygelę
o kiek is tu sriubu pats virei? man jau gaila artinium. cia jau kaip ir superfano teritorija...Šypsena
bet aciu, kai kurie receptai gundo. ypac patiko bulviu su pievagrybiais.
o is kur trauki tuos receptus, interneto koki linka idek.


zbite
Gera senbuvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 4724

2003-04-29 14:36 44 žinutė iš 45 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: zbite Įtraukti zbite Į adresų knygelę

EastFace rašė:
o kiek is tu sriubu pats virei? man jau gaila artinium. cia jau kaip ir superfano teritorija...Šypsena
bet aciu, kai kurie receptai gundo. ypac patiko bulviu su pievagrybiais.
o is kur trauki tuos receptus, interneto koki linka idek.


http://www.sintagma.lt/u/renata/receptai.nsf (labai vertas demesio saitas)
http://receptai.w3.lt/


Gucci_nails
Dažna dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 634

2003-04-29 16:23 45 žinutė iš 45 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Gucci_nails Įtraukti Gucci_nails Į adresų knygelę
Šiaip sriubų nemėgstu bet šita ypatingai skani Niam niam

Sūrio sriuba prancūziškai

3 šaukštai sviesto,
2 šaukštai miltų,
4 prancūziško batono riekelės,
½ 1 vandens,
1 šaukštelis sultinio miltelių,
½ 1 pieno,
100 g fermentinio sūrio,
druskos ir pipirų,
žiupsnelis tarkuoto muskato,
2 šaukštai smulkiai kapotų petražolių.

2 šaukštus sviesto pakepinti su miltais ir kai sviestas nustos putoti, padažą praskiesti 1/2 l šalto vandens. Virti 10 minučių. Bandeles ar kietus raguolius supjaustyti mažais kubeliais ir apkepinti su šaukštu sviesto, kol gražiai pagels. Sūri sutarkuoti arba supjaustyti mažais kubeliais. Pieną ir sultinio miltelius įmaišyti į sriubą. Kai sriuba pradės virti, suberti sūri ir maišyti, kol ištirps. Puodą nukelti nuo ugnies. Sriubą pagardinti druska ir pipirais, įberti tarkuoto muskato ir skrebučių, apibarstyti petražolėmis ir patiekti. SKANAUS Labas



Paskutinis puslapis. Atgal
Puslapiai: <pirmas 1 2 
Tikrinti, ar yra naujų atsakymų temoje
Atsakyti Kitos temos Nauja tema



Pranešti apie naujas žinutes šioje temoje
Mano prenumeratos

Statistika

Maistas: 2.839 Žinučių forume 443.596 145 Narių klube 702 Banga.lt laikrodis 11:38 Dažnai užduodami klausimai ir atsakymai



Maistas

Moderuoja: BangaLT, naktibledas™, avietės, Soulmeitas
Statusas: ne narys (Įstoti)
Forumas
Naujienos
Nariai
Foto
Nuorodos

Banga.lt klubai


Mano įrankiai

Privačios žinutės
Mano temos
Dienoraštis
Draugų adresai
Mano duomenys

Mano meniu

Į mano meniu įkelti puslapį: sriubos receptai :D bet (j)

Prisijungę draugai

Visi draugai

Paieška

 

Dažnai užduodami klausimai