Žuvies rūkykla

Žuvies rūkykla

turistux rašė:

yra taip kaip yra, nieko neprigalvosi
skaityk Laiškas

Aha, shendien paskaichiau… Mirkt nei kiek nelengviau…

ne šamus, bet ji kokie 18x30cm

turistux rašė:

bet užtai žiemą pagaunu daug ir visos netelpa Blogai

Tai rukyk po bishky… Kol vienas valgai kitos ruksta…
Keptuven juk irgi netelpa vsas ulovas…

bet keptuvė stovi ant dujinės ir kepa ne 1,5 valandos, o čia nelabai faina ugnį lauke kurstyti ant sniego. Bet be reikalo čia ginčijamės, yra taip kaip yra, nieko neprigalvosi
skaityk Laiškas

Namuose turiu rukykla sode… is plytu, panasia kaip kad rashyta anksciau buvo. O va priesh kelis metus buvau Vaishniunuose, prie Dringio, Nacionaliniam parke. Vienas diedas, ziuriu, atsiveze fanieros keturias plokstes na 100x50 cm gal. Pasigavo nuo ryto esheriu koki pora kg ant greituju ir ish priekabos ishsiemes 4 apie 30cm aliminius vamzdukus ir skardos gabala 30x50cm ish tu fanieros lakshtu susimontavo rukykla. Faniera sisikabina kazkokiais kabliukais i deze, pasistato ant tu 4 aliminiu koju, gal nuo slidziu lazdu, o gal storesni vamzdukai. Is prieshvejines puses uzstato skarda,o apacioje lauzelis. Kol esheriokai prakaista, virshus atviras ir kojos ilgos. Kai isidege - ishsitrauke is priekabos alksnio shvieziu dregnu pjuvenu maisheli ir uzpyle jomis lauza. Fanierine deze paspaude zemyn, kad tarpas tarp zemes ir dezes sumazetu iki 10-15 cm, virshu uzklojo kazkokiu skuduru. Per kokias tris valandas, kol kalbejom apie zuvis, masalus, gurkshnojom shi bei ta, esheriai buvo ishrukyti. Pabaigoje uzmete kelias shakutes kadagio. Karshiai sako per pusantros valandos ishsiruko. O skanumas… apsish… vietoje. Gaila, teko ishvaziuoti ir karshiu jau nebeteko ragauti.

turistux rašė:

Ar ten du kaminai yra- vienas atviras per rūkyklą kitas tiesioginis oran?

O tu vis visko klausineji… Pabandyk pats sukurti (sukonstruoti) rukykla, galva juk tam duota… O tavo galvoje kartais neblogu ideju uzhgimsta…

Alvisk rašė:

Taip tu rasei Šypsena Taigi koks tavo tikrasis vardas aisku, Turistuxo irgi aisku, Tacio irgi, MB600 irgi, Zztop irgi beveik aisku, o SvP?? Koks siomos v petras tikras vardas? Ar reiskiasi SvP konferencijoj?

Seklys, blin. Tai šitiek laiko prireikė, kad atsekti? ir tai dar ne viską spėjai Cha cha Cha cha
Logikos, brolau, daugiau reikia- tiktai logikos…

turistux rašė:

Seklys, blin. Tai šitiek laiko prireikė, kad atsekti? ir tai dar ne viską spėjai Cha cha Cha cha
Logikos, brolau, daugiau reikia- tiktai logikos…

jus kaip nuluptus jau seniai atsekiau, tik SvP neatsekes, itariu kad ir tu nezinai Cha cha

turistux rašė:

Asmeniškai nesu pažįstamas, bet vardą ir pavardę sužinoti- elementaru- dedukcija

nu tai pasakyk jo varda/pavarde, Sherlokai Cha cha

Ash tenai rashiau…
taigi kopijuoju:
> gal kas brukstels koki receptuka
> manau rukyti teks eserius, gal lydeka(jei tinka tam)

Paprastai lydekas kepa visi, bet pabandziau rukyt- patiko visai. Sakyciau,
skanu- mesa sausa, krenta tokiom skiltelem. Tikrai geriau nei kepta aliejuje
(deja, kepta taukuose su grietine lydeka skanesne)

> ar is vis, jei sestadieni pagauni, sekmadieni gali rukyti?

Taip, jei pasudai tiek, kad isissudytu per diena. Jei gerai imeti druskos,
pasisudyt gali ir per 2 valandas. Taciau dazniau buna kita problema: kaip
sestadieni pagaut TIEK zuvies, kad sekmadieni apsimoketu rukyt? Jei mazai
pagavai, gali pasudyt ir padet i saldytuva. Sudytas laikyt daugiau kaip 2
savaites nepatarciau. Po to atmirkyt reikia. Jei gerai isudyta- vandeny gali
apie 2 valandas palaikyt. Kitas variantas: parsineses ir isvales zuvis
sudedi i saldymo kamera (gerai tik i polietilena ivyniok, kad neprisigertu
pasaliniu kvapu). Taciau saldytos zuvies skonis truputi pablogeja. Saldymo
kameroj laikau ne daugiau 2 menesius (max- 3 menesius), nors cia remiuos ne
tuo, kad zuvis suges, o "del viso pikto". Dar kitas budas (preiliskiu
patirtis)- uzsaldai zuvi, po to istrauki, ikisi i vandeni, ir vel i kamera.
Taip pakartoji kelis kartus, kol zuvis pasidengia storoka ledo pluta. Tokia
zuvi gali ilgiau laikyt, ji neisdziusta kemroj. Tiesa, su kruva sprindinu
eserioku taip nepadarysi- preiliskiai taip ungurius laiko iki metu.

> backoje geriau kabinti vertikaliai, ar suguldyti ant metalinio tinklo?

Geriau kabint, maziau vietos uzims, plius nepraras "prekines isvaizdos" del
isispaudusiu groteliu ant sono. Tik iskart nereikia duot zagaro, nes nukris.
Unguri is viso geriau pririst. Jei esi sadistas, gali vert zuvis uz akiu,
bet as veriu uz barzdos. Jei karsis per nugara darinetas- duri dviguba
kabli- viena dali i kupra is vienos puses, kita- is kitos. Ypac krist megsta
riebios zuvys (karsiai, kuojos, salviai).
Rukinu taip: is pradziu padziovinu, kad zuvis butu sausa (kad nenukristu),
po to duodu karscio, geriau ne daug, bet trumpai, o maziau, bet ilgiau. Jei
rukini unguri, turi ziuret, kad nesprogtu uodega, visi taukai isbegsŠypsena)).
Zuvi isrukint gali per 1,5 valandos, bet jei ilgiau rukysi- tik skaniau
gausis.

> kurenti kokiomis malkomis, apilkomis, ar kadagiu?

Paprastai rukinama alksniu. Taip pat tinka berzas, tik ne spygliuociai-
apruksta zuvys ir juodos gaunas (buvo jau man toks dalykas). Kiti deda
pjuvenu, bet paskutiniu metu pats nededu- sunku gaut pjuvenu tik is
lapuociu.
Galima imest kankoreziu- bet jie tik del karscio.

Jei kokiu klausimu yra- klausk.

DC

DiCarpis rašė:

Ash tenai rashiau…

Taip tu rasei Šypsena Taigi koks tavo tikrasis vardas aisku, Turistuxo irgi aisku, Tacio irgi, MB600 irgi, Zztop irgi beveik aisku, o SvP?? Koks siomos v petras tikras vardas? Ar reiskiasi SvP konferencijoj?

P.S. Sioma man dar pamoka skolingas… O Tacis kota…

turistux rašė:

Kaip įsirengti rūkyklą? Kokia jos konstrukcija, matmenys ir sudedamosios dalys? Turiu Vilniuje vietelę, kur galėčiau įsirengti, bet nelabai nutuokiu kokio ilgio daryti vamzdį, kokio diametro ir t.t. Kaip kūrenti, ir kitos subtilybės

Kazhkadatai Konfoje apie tai buvo intensyviai diskutuojama.
O kas liechia vamzdy, tai kuo jis ilgesnis tuo rukymas gausis shaltesnis, reikes ilgiau rukyti, bet ir rezultatas manau gausis geresnis (skanesnis)…

Kaip įsirengti rūkyklą? Kokia jos konstrukcija, matmenys ir sudedamosios dalys? Turiu Vilniuje vietelę, kur galėčiau įsirengti, bet nelabai nutuokiu kokio ilgio daryti vamzdį, kokio diametro ir t.t. Kaip kūrenti, ir kitos subtilybės

Gal kas žinote, kur Kaune ar rajone galima būtų išsirūkinti žuvis? Geriausiai būtų Šančiai ar Aleksotas. Ačiū.

Galit atsakyti ir į prvt.

apacioje groteliu yra metalinis dangtis su isgreztomis sylemis pagal paskaiciavima, kuris ir islygina karsti ir dumus per visa plota.

Va neblogas daiktas http://parduotuve.spiningavimas.lt/turizmas/1389-rkykla-runos.html . Pats naudojuGerai

Namu salygom, su tom mazom rukyklom, kur visi stumdo 100 laipsniu neina pasiekti? Ar tikrai su lydziais tokia beda?

sveiki,gal kas turi Cobb firmos griliu-rukykla…siaip tai patraukliai atrodo,tik idomu ar veikia,ar galima butu koky jasary isrukint,…Drovus

pakaitinau be liepsnos skirstytuvo minimalia liepsna, kiek ten įmanoma, visvien per kaitriai pjuvenas degina. Uždėjau liepsnos skirstytuvą ir dangtį išmoviau bei įstrižai uždėjau (upėtakis pirktinis gaminasi)