Kuciu/Kaledu valgiai

Kuciu/Kaledu valgiai

na, tai ka tokio skanaus gaminate? Ir kaip per Kucias 12 maisteliu surenkate? KOkie jie?Šypsena

nuoperku kuciuku parduotuveje ir vaziuojame pas vyro tevus, ten paprastai jau viskuo buna pasirupinta, yra ju tradiciniai valgiai kurie nesikeicia jau turbut nuo vyro mamos vaikystes Gerai va tokie tai pas mus valgiai Cha cha

Viena karta as ruosiau kuciu vakariene. Kazkaip gavosi tie 12 valgiu. Jau neprisimenu gerai ka gaminau. Šypsena
Aisku buvo aguonpienis, silke, kepta zuvis, kazkokia misraine…

O mes tais ruosim "silke kailineliuose", bei pas savo uosvius nusvešim farširuota lydekaite, kuria vyras pagavo per rybalkos uzdaryma, vykusi salta rudenio savaitgali.
Aisku, bus kuciuku, pirktu maximoj. Zalko, bet as ju kepti nemoku, o apskritai lengviau nusipirkti nei terliotis, nors namu darbo jie aisku yra be abejones skalsesni.

Kuciu valgiai tai buna tradiciniai ir as nelabai suku apie juos galva nes prie pacio gaminimo tik prisidedu (darau ka liepia), bet labai jau skanus buna aguonieciai (virtinukai su aguonom). O siaip siais metais Kaledom prisizadejau pasigaminti tingini, nes kai kazkada buvo tema, taip jau norejosi, bet tinginysTE paeme virsu Šypsena , tai prisizadejau ji pasigaminti sia proga… oi kaip skanu Šypsena

Kuciu vakarienei visus patiekalus darausi pati, ir kuciukus kepu pati. kas dar buna, na buna tradicine musu seimos sriuba su dziovintais grybais, silke, zuvis kepta, salotos, kisieliai maziausiai dvieju rusiu, grybu misraine, ir dar daug visokiu patiekalu. niekada nebuna taip kad butu lygiai 12, visada gaunasi daug daugiau, bet man tai labai patinka, kai suseda visa seima uz stalo, na tevai mano ir vyro, mano brolis su seima, tau jau tapo tokia tradicija kad kucias valgom arba pas mama arba pas mane, nes kaip bebutu, bet brolienei maisto gaminimas tai kaip koks kosmaras, niekas jai neiseina nieko ji nemoka. tai va kaip. o paskutiniais metais tai jau visi pas mane renkasi. o kaledom paprastai pirma kaledu diena apie pietus pradedu kepti kalakuta, dideli kaimiska, mama juos augina. tai va taip viskas ir darosi.
sutinku kad tai sunku pakol padarai tiek valgiu taciau man labai patinka kai visi susede prie stalo valgo ka tik pagaminta maista o ne is parduotuves kulinarijos skyriaus. Labas

Iš mano močiutės (užkietėjusios žemaitės Gerai ) kulinarinio palikimo:

  1. Aguonų pienas, spanguolių kisielius, vaisių kompotas, šližikai Šypsena - standartinė įranga.
  2. Ant stalo visada būna paprasčiausių lazdyno riešutų Aš nekaltas
  3. Būtinai žirniai - virti ir apkepti kad būtų sausi ir birūs (panašiai kaip prie alaus), kartais sumaišomi su virtomis bulvėmis (nors galima valgyti ir atskirai).
  4. Aguonų pyragas - mielinės tešlos vyniotinis įdarytas aguonų išspaudomis likusiomis nuo aguonų pieno. Aguonos pasaldinamos ir išmaišomos su kiaušinio baltymu - pyragas geriau sulimpa, nebyra valgant Šypsena
  5. Silkė ir kitokia žuvis kelių rūšių - su grybais, be grybų ir t.t. ir pan.
  6. Mišrainės - kokios 2 rūšys.

Gal ką ir praleidau, bet iš tiesų tų patiekalų dažniausiai susidaro daugiau ne 12 Mirkt

O man skaniausia, kai dziovinti grybai isverdami ir su svogunais…

JP.

man skaniausi Kuciu patiekalai-virtinukai su grybais ir karpis drebuciuose GeraiGeraiGerai visus valgius darom su mama, tik silke perkam nes labai skani "kaimiska" silke. dar skanu kvieciai arba lazdyno riesutai su medum Šypsena nu ir zinoma, mamos kepti slizikai Šypsena

svarbiausia, kad ant stalo būtų aguonpienio Taip kad ir kiek jo būtų, visą suvalgom Gerai
o toliau pridarom visko po truputį, bo vis vien kitą dieną tie pasnikiški patieklai nelabai valgosi Aš nekaltas

papasakokit man kas nors, kaip daryti tą aguonpienį? Aš nekaltas niekada nemačiau net Nustebęs
pas mus būna tradiciškai silkė, mišrainės kelios, džiovintų grybų kotletai (niam niam Šypsena), pupos virtos… na, šližykai, spanguolių kisielius, kviečiai su medum ir kitais priedais (riešutai, razinos)…

mano mama tai daro irgi grybus tik su burokeliais, ojei kaip man jie skanu Taip
o aguonpieni tai reikia tiesiog sugrusti aguonas ir bus baltas pienas, bet mano mama nesipeckioja, tik permala aguonas keliskart su mesmale ir uzpila vandeniu, jei neklystu,o vieno mes jo niekad negeriam, o padarom tokia buze, primetam i ta piena sliziku ir kai jie istizta, tai pats skanumas Taip

Taip Taip aguonpienis yr pats svarbiausias Šypsena

Mano aguonpienio receptas:
aguonos (apie 200g) užmerkiamos šaltu vandieniu. Po keletos valandų vanduo nupilamas ir aguonos kelis kartus permalamos mėsmale. Toliau visa šita masė užpilama šaltu saldintu vandeniu, suberiami kūčiukai. Skanaus Šypsena
Kiek žinau, kitos šeimininkės permalusios aguonas paskui per tankų audinį išspaudžia jas, kad neliktų grūdelių kevalėlių (kitiems labai nepatinka, kai jie kutena gerklę).

[quote]Nuska rašė:
Mano aguonpienio receptas:
aguonos (apie 200g) užmerkiamos šaltu vandieniu. Po keletos valandų vanduo nupilamas ir aguonos kelis kartus permalamos mėsmale. Toliau visa šita masė užpilama šaltu saldintu vandeniu, suberiami kūčiukai. Skanaus Šypsena
[/quote]

ačiū Gėlės. reiks pasibandyt… kažkodėl pas mumi šito patiekalo niekada nedarydavo Aš nekaltas

Taip Taip aguonpienis yr pats svarbiausias Šypsena

pritariu - kokios kūčios be aguonų pieno ir be kūčiukų?

Tik nepadauginkite to aguonpienio - opijatas šiaip ar taip Cha cha
Nenuostabu, kad po to gyvuliai ima kalbėti Aš nekaltas Liežuvis Cha cha

A mes aguonas maldavome su kavamale. Tai budavo mano darbas Šypsena

JP.