Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai
Prisijunk: Pamiršau slaptažodį  Užsiregistruoti

Dienoraščiai

2021 Liepa


20
Laba diena (2)

2020 Rugpjūtis


21
Nope (5)

2015 Gruodis


05
Femina (5)

02
Misticistika (8)

2015 Lapkritis


28
Really? (5)

26
Skaičeu delfy (again) (8)

24
Pasimetims (12)

16
Revelation ble (9)

08
Vertybių krizė (5)

07
Apie makaronų kabinimą (9)

07
šeštadienis (3)

06
Karma (13)

01
Apendicitas (2)

2015 Liepa


18
1000 km lenktynės? Pfff...

2015 Birželis


23
Tunas tamsoje (3)

20
Vakar planavau eiti į kultūros naktį, bet... (3)

13
Utena Rally :P (6)

2015 Balandis


19
šeštadienis

2015 Sausis


24
šeštadienis (1)

2013 Liepa


28
I'm taking a ride... (8)

14
Krosai (3)

08
Naminiai ledai (6)

2013 Birželis


30
Bokštai (9)

14
Ir jūs bambalius? (2)

07
Sveikinu (5)

2013 Balandis


27
Kačiukas mutantas (23)

20
Dėjau krepšiuką ant Zuoko viešojo transporto reformos (13)

07
Šiandien ėjau bulbų sodint (6)

2013 Kovas


12
Mini atostogos: Černobylis (14)

2013 Vasaris


17
Žiūrim, ką žiūrim 14 (1)

03
Žiūrim, ką žiūrim 13

2013 Sausis


29
Žiūrim, ką žiūrim 12 (2)

18
Žiūrim, ką žiūrim 11 (4)

2012 Gruodis


28
Žiūrim, ką žiūrim 10 (2)

23
Žiūrim, ką žiūrim 9 (16)

2012 Lapkritis


24
Žiūrim, ką žiūrim 8.5 (1)

18
Žiūrim, ką žiūrim 8 (3)

14
Va tau ir atostogos (6)

01
Žiūrim, ką žiūrim 7

2012 Spalis


21
Žiūrim, ką žiūrim 6 (1)

07
Žiūrim, ką žiūrim 5 (1)

2012 Rugsėjis


28
Žiūrim, ką žiūrim 4 (4)

08
Žiūrim, ką žiūrim 3 (2)

2012 Rugpjūtis


09
Žiūrim, ką žiūrim 2.5 (3)

2012 Liepa


29
Myliu šitą diedą (3)

15
Žiūrim, ką žiūrim 2

2012 Gegužė


27
Žiūrim, ką žiūrim 1.5

18
Žiūrim, ką žiūrim 1

2012 Vasaris


07
O buvo taip... Rammstein (11)

2011 Rugpjūtis


24
trečiadienis (7)

Visi autoriaus dienoraščiai


Skaityti dienorat RSS formatu
Kas yra RSS ir kaip j skaityti?

Apie makaronų kabinimą

Paskelbė: dezinformacija, paskelbta 11-07 20:16, vizitų: 1185, komentarų: 9 .

Lietuviškoje žiniasklaidoje, tose "tautos ruporo" rubrikose prieš porą keletą savaičių pasklido pasipiktinusios moteriškės nusiskundimas dešimties eurų vertės Napoleono tortu. Šis nusiskundimas įlingavo diskusiją, kiek gi gali kainuoti toks, atrodytų, neypatingo ir visiems gerai žinomo bei pažįstamo torto gabalėlis ir visgi ar yra ta riba, kuomet kaina jau tampa nebe... nežinau, pagrįsta?


Aš kartais nesuprantu mūsų šalies. Visi verkia, kad nėra pinigų, o trečdalis gyvena žemiau skurdo ribos. Bet Balmain kolekcija H&M'e išgraibstyta. Kas antras gatvėje flash'ina Apple produkciją. Ir iš tų pačių žmonių nuolat girdžiu, kad "oj viskas brangu". Bet žmonės vis tiek perka.

Grįžkime prie to Napoleono. Galite sakyti, kad kaimo iš žmogaus neišvarysi ir, tikriausia, būsite teisūs, o aš ir nepretenduoju į elitą - the force is strong with me. Kur aš tikrai galiu pretenduoti, yra vidurinioji klasė. Čia ta klasė, kur, pasak ekonomistų, jau gali sau leisti oriai būti: ir išeit kur vakarais, ir nuvykti kur savaitgaliais, ir obuoliuką nusipirkti, ir į taupyklę kokį euriuką kitą mestelėti, ir, žinima, skanesnį kąsnį į burną įsidėti.

Pilnos senamiesčio pakampės privisę visokio plauko šokoladinių, pyraginių, prancūziškų kepyklėlių, itališkų kepyklėlių, desertinių, cukrainių ir kitokių įmantriais, kartais ir neištariamais pavadinimais užvadintų knaipių, parduodančių neva jau skaniausius, puikiausius, būtinai rankų darbo, būtinai iš rinktinių produktų gamintus skanėstus.

Nesiginčysiu, esu truputėlį gal ir išpuikusi poniutė ir esu kartą kitą įsigijus tų kruasanų, tikėdamasi, kad tikrai jau jie ten bus rinktiniai, o ne pašlidyti Mantingos pusfabrikačiai (nesupraskite klaidingai, kada važiuoji iš Vilniaus į Šiaulius, o Šiauliuose turi būti 9 val. ryto, pakeliui Mantingos pusfabrikatinis kruasanas yra atgaiva sielai ir protui). Bet pakalbėti plačiau norėčiau apie tokį Lietuviškos konditerijos pasaulyje ganėtinai naujadarą. Pavadinimas man jo dviprasmiškas, nes, kaip minėjau, nesu elitas ir makaronai man yra miltinis produktas, kurį gaminu, kai tingiu, o pasta yra tai, kuo valausi dantis.

Taigi va tie makaronai (ne pasta). Vilniaus kepyklėlėse, cukrainėlėse ir t.t. šito gėrio kaina svyruoja apie eurą už vienetą, kas yra daug. Euras yra daug. Maximkoje ir Iki, vienok, šitų makaronų už eurą galima išmainyti į kokius keturis. Ir taip, jūs galite sakyti, bet juk maksėje ten šlamštas, ten ne tikrieji makaronai. Ir taip, ten tikrai nėra tikrieji makaronai, kaip ir maksės Napoleonas nebus tikrasis Napoleonas, jis visada bus maksės Napoleonas ir visada gulės šalia kokio Kuršėnų vyniotinio ir tiramisu plokštainio, kuris irgi nėra tikrasis. Bet ar nebuvimas tuo tikruoju padaro produktą prastesnį? Aš nekalbu apie tuos atvejus, kai pagiringa maksės konditerė sumaišo receptūras ir vietoje kremo Napoleoną pertepa mašininės alyvos otrabotke. Aš kalbu apie normaliai, laikantis technologijų pagamintą šviežią maksės Napoleoną. Gerai, jis gal nebus toks purus, kaip tikrasis, jis nebus toks saldus, kaip tikrasis (klausimas, ar čia blogai), bet ar jis tikrai bus prastesnis keturis kartus? Ar tikrai makaronai iš Iki bus keturis kartus prasteni nei iš šokoladinės?

Nebent esate visiškai išvarę iš savęs kaimą ir turite itin išlavintą skonį, po empirinių makaronų tyrimų galiu atsakingai pareikšti - NE! Nebus! Bus gal prasteni dvigubai, bet ne keturis kartus. Ne šešis. Net ne tris kartus. Jie bus tik šiek tiek prastesni. Nes nėra taip paprasta sugadinti produktą, kurio pusę svorio sudaro cukrus. Ta prasme, jei tau nepatinka Kuršėnų vyniotinis, tai gal eik tu nx dešros valgyti. Gal tiesiog sugraušk svogūną, nes ryškiai esi ne sugar person.

Galima paimti bet kokį šūdą ir įdėjus į jį pakankamai cukraus ir šiek tiek druskos, ės visi pasičepsėdami. Ir jūsų I can't even manęs neįtikins, kad neišsipisinėjate. Kartą norėjau namuose pasigamintį Brownie. Susiradau receptą. 200 sviesto, 100 miltų, 400 cukraus. 400 cukraus? Jei 400 cukraus eina su 200 ir 100 kažko kito, tai galiu drąsiai imti 100 grietinės ir 200 šūdo, skirtumo nebus. Čia tas pats, kas lietuviui pezėti, kad pigi degtinė neskani prieš porą dienų paviešintos alkoholio suvartojimo statistikos kontekste.

Tai pabaigiant mintį, manau, kad yra zjbys, kad mes visgi uždirbame 10 eurų Napoleonui ir kad turime laiko stovėt eilėje prie discount Balmain. Nes aš tai darbe tuo metu dirbau nx.

Shevchenko | 11-07 20:39
Jei aš sugalvoju savo nopolioną įkainoti 30 svarlingų, vadinas arba aš axujiel, arba aš padariau kažkokį supernapolion. Bet jei aš užkėliau kainą, bet yra perkančių ir generuojančių man profitą, vadinasi arba piražokas mano axujienas, arba kitur pigiau nėra, visais kitais atvejais rinkos ekonomikos dėsniai mane greit nufafliuos ir mano kaina taps maximinė

dezinformacija | 11-07 20:46
Tavo napalionas gali būti ir super axujenas, bet niekas jo nepirks, jei nebus segmento rinkoje, kuris mokėtų apskirtai tokią kainą už ėdalą. Pvz. aš ir už axujeną tortą nemokėčiau tokių babkių, gali jis ten ir susaliniu auksu apmozotas būti, bet vat Lietuvoj ryškiai yra toks segmentas, kuris gali už xuj znajet kokios kokybės produktą mokėti 10% MMA. Ir tas segmentas ryškiai ne ties skurdo riba gyvena, o tuo galime ir pasidžiaugti.

Shevchenko | 11-07 21:21
Nėra kuo džiaugtis, kai turčiai nėra apmokestinti taip kaip turėtų būti, todėl socatskirtis yra didelė. Vidurinioji klasė mokesčius moka ne tik už save, bet ir už jobaną poną. O tokie ponai gali ir už šlapianką 100 € mokėti, nes pasipuikuoti kad esi ponas lietuvoje yra lygis Šypsena
Taip pat lygis pirkti hamerį ir įsipisti dujas Gerai baliono fiškę pakavojant giliai giliai, kad dujų berniukui net tektų lysti keturiom po dugnu, norint užpildyti ponui dujų Cha cha

dumblinis | 11-07 21:21
makaronas turi būti teisingai pagamintas ,tikro makarono kūryba jau yra alchemija Nekaltas.negalima maksimoje nieko net panašaus tikėtis,prekybos monstrai išspjauna gamybos gigantų išdavas.kaip galima sutverti kažką tikra,kai tik vienas tikslas jų galvose Pinigai.
kas kita tai,ką galima atrasti mažose krautuvėlėse.dažniausiai ten pat,už sienos ir būna pagaminamas makaronas.su meile,iš kruopščiai atrinkto,ekologiškame ūkyje išpuoselėto grūdo,ir kitų dalių .o ką jau kalbėt apie saugomus paslaptyje ingredientus.jie dažnai ir lemia makarono išskirtinumą.iš kartos į kartą,tyriausioms atžaloms perduotos,amžių tradicijas bylojančios receptūros ...
tad nekuklu visai lyginti,gremėzdišką maisto pramonės ir prekybos Galijotą .ir mažų krautuvėlių švieseles,kur tyliai darbuojasi pasišventėliai,kad sukurt jums mažą stebuklą,makaronąŠypsena.

dezinformacija | 11-07 22:10
Shevchenko, vid. klasė mokesčius moka ne už poną, o už ubagą. O soc. atskirtis yra didelė, mano nuomone, ne dėl mokestinės politikos, o dėl to, kad kai ne kurie yra papratę gauti ir laukia, kol jiems duos. Jiems ir jų septyniasdešimt penkiems vaikams.

dumblini, visų galvose Pinigai. Tik maksė pasiima per kiekį, o kitiems lieka gaminti pretentious šūdą ir pardavinėti po 1,5. Aš jau ten matau, kaip su meile (meile Pinigai) už sienos tą makaroną gamino.

Shevchenko | 11-07 22:24
Lietuvoj turtolej yra daugiausia verstlinykai, o jie žino spragas, kaip būti turtoliu ir mokėti minimalius mokesčius. Turi turtolis namą, keletą mašinų, ir tt, bet alga jo vos 200 eurų, nors jis ir įmonės direktorius. Visi jo pinigai iš dividendų, kurių valstybė neapmokestino. So, čiulpktubybi vid. klasės atstove, skant.

dezinformacija | 11-07 22:36
Oj ble o kas trukdo tuo verstlinininku tapti? Kas trukdo bent jau darbą susirasti? O tas, kad per gėrimą ir pisimą smegeninės tiek atmuštos, kad ne kurie težino kelią iki soc. rūpybos skyriaus. Tpfu blt ant ubagų. Aš suprantu, kad ne visiems tipo "pasiseka gyvenime", bet tai nx kaliošams gyvent kaip carams?

Shevchenko | 11-08 00:25
Kas trukdo tapti verslininku JuokiasiJuokiasi
Ir čia visa ta xuinia, kurią apie verslininkus rašiau kaip apie blogą pavyzdį, nueina pyzdaisJuokiasi
Apie ką šnekam, vienu žodžiu... Ufff

Badas | 11-26 11:58
Nu bl kaip mane uzpisa, kad paziureje i aifonus zmones daro isvadas apie salies ekonomine gerove. Jeigu desimt tukstanciu zmoniu nesioja aifonus - tai nieko nereiskia, nes like desimt milijonu galbut nesioja skyletus batus. Normalu kad egzistuoja prabangiu klientu segmentas, bet tai nereiskia kad visa salis gyvena pasiturinciai.
Kalbant apie tortus po simta euru kilogramas, tai vertinu teigiamai. Milijonieriai irgi nori pinigais pasitaskyti. Ir ner cia ko vargetoms po prabangias parduotuves vaikscioti. Ar skiriasi skonis bei kokybe? Beabejo geriausia pasiteirauti pas nieko nesuprantanti diletanta, kuris is visu skoniu supranta tik cukraus skoni. Tokie gurmanai turbut ir vyna perka ta, kuris saldesnis. As uz pasirinkimo ivairove.


Komentuoti gali tik užsiregistravę lankytojai. Užsiregistruokite, arba jei esate užsiregistravęs, prisijunkite.

Visa "Banga.lt" klubuose ir forumuose paskelbta draudžiama informacija bus šalinama, o duomenys apie asmenis, paskelbusius tokią informaciją gali būti perduodami Lietuvos Respublikos specialiosioms tarnyboms.

Pastebėjusius draudžiamą informaciją "Banga.lt" klubuose ir forumuose, prašome informuoti apie tai portalo redakciją el. paštu [email protected]


dezinformacija

Geriausia banginė

Apie
Dienoraščiai
Pradėtos temos klubuose

Veiksmai

Rašyti privačią žinutę
Įtraukti į adresų knygelę
Dienoraščio prenumerata
Klubų žinučių prenumerata
Į garbės pakylą
Ant gėdos stulpo
Kiti Banga.lt vartotojai

Banga.lt klubai


Mano įrankiai

Privačios žinutės
Mano temos
Dienoraštis
Draugų adresai
Mano duomenys

Paieška

 

Dažnai užduodami klausimai

Mano meniu

Į mano meniu įkelti puslapį: Apie makaronų kabinimą

Prisijungę draugai

Visi draugai