Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai
Prisijunk: Pamiršau slaptažodį  Užsiregistruoti

Dienoraščiai

2009 Spalis


18
sekmadienis (11)

2009 Rugsėjis


24
batai (5)

2009 Rugpjūtis


26
salis (2)

26
baciukai (4)

2009 Kovas


06
kotletuku receptas (2)

2009 Vasaris


26
spurgos (3)

2009 Sausis


23
Ievalotos pyragas su aguonomis (1)

2008 Vasaris


12
Tai va... (3)

2007 Gruodis


14
penktadienis

2007 Birželis


11
Megztukas Nr.2 (2)

2007 Gegužė


15
antradienis

03
:)

2007 Balandis


06
Va dabar noriu tokios sukneles... (7)

2007 Vasaris


13
Grazu

2006 Spalis


12
... (1)

2006 Rugpjūtis


22
megztukas (24)

2006 Liepa


20
Juodas debeselis virs galvos. :D (1)

2006 Balandis


07
...pratesimas (2)

2006 Kovas


17
Pavasaris... (5)

2006 Vasaris


27
pirmadienis (1)

2006 Sausis


27
penktadienis (1)

03
Palinkejimai nesipildo :( (2)

2005 Gruodis


23
Palinkejimai ateinantiems metams (1)

2005 Lapkritis


08
Paveiksliukas (9)

2005 Birželis


30
siandien padariau gera darba :D (16)

29
Vis dar ieskau naminio gyvunelio. (14)

23
KAzkas ka bandau padaryti (11)

2004 Liepa


22
Noriu tokio naminio gyvunelio !!! (22)

2003 Gegužė


09
penktadienis (2)

Visi autoriaus dienoraščiai


Skaityti dienorat RSS formatu
Kas yra RSS ir kaip j skaityti?

spurgos

Paskelbė: fėja, paskelbta 02-26 10:13, vizitų: 1275, komentarų: 3 .

Spurgos su varške

500 g varškės, 8 šaukštai miltų, 4 šaukštai cukraus, 2 tryniai, 3 kiaušiniai, 1 pak. kepimo miltelių, sutarkuota citrinos žievelė, druskos, 0,5 kg kiaulienos taukų spurgoms virti.

Kiaušinius išsukite su cukrumi. Varškę pertrinkite ir sumaišykite su kiaušiniais. Suberkite persijotus miltus, kepimo miltelius, druską, citrinos žievelę. Tešlą išminkykite ir suformuokite graikinio riešuto dydžio spurgeles. Virkite įkaitintuose riebaluose, kol pagels. Dar šiltas pabarstykite cukraus pudra.

Varškės spurgos

400 g varškės, 2-3 kiaušiniai, 4-5 šaukštai miltų, nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių, nutarkuotos citrinos žievelės, šaukštelis romo, konjako ar spirito.

Iš visų recepte nurodytų produktų užminkykite tešlą ir suformuokite nedideles apvalias spurgas. Jas virkite taukuose arba aliejuje (virdamos spurgos turi apsiversti pačios). Išvirusias spurgas apibarstykite miltiniu cukrumi.

Spurgelės su obuoliais

1 kiaušinis, 1 šaukštas cukraus, 250 g varškės, 6 šaukštai miltų, 1 arb. šaukštelis kepimo miltelių, truputis druskos.

Įdarui: 1 obuolys, 1 šaukštas cukraus.

Aliejaus, miltinio cukraus.

Kiaušinį išsukite su cukrumi, sudėkite pertrintą varškę, įberkite truputį druskos, suberkite kepimo miltelius, miltus. Išminkykite tešlą, iškočiokite nedidelius blynelius. Ant jų dėkite sutarkuoto ir su cukrumi sumaišyto obuolio. Blynelių kraštus sulipinkite, suformuokite spurgeles ir virkite jas aliejuje. Prieš patiekdami pabarstykite miltiniu cukrumi.

Mielinės spurgos

2 stiklinės miltų, 1 pak. kepimo miltelių, 400 g riebaus varškės sūrio, 120 g margarino, 30 g mielių, 2 šaukštai grietinės, 4 kiaušiniai, 3 šaukštai pieno, 1 pak. vanilinio cukraus, žiupsnelis druskos, aliejaus, cukraus pudros.

Mieles sumaišykite su 3 šaukštais pieno bei 3 šaukštais miltų ir palikite, kad pakiltų. Varškės sūrį sumalkite. Kiaušinius suplakite su vaniliniu cukrumi, žiupsneliu druskos. Įmaišykite grietinę, sudėkite dalį su margarinu suminkytų miltų, suberkite kepimo miltelius, sudėkite varškę, pakilusias mieles, suberkite likusius miltus. Suminkykite tešlą, suformuokite rutuliukus ir dėkite juos į įkaitusius riebalus. Kepkite, kol gražiai pagels. Iškepusias spurgas pabarstykite cukraus pudra.

Spurgos su sutirštintu pienu

4 kiaušiniai, 1 indelis sutirštinto pieno su cukrumi, ½ arb. šaukštelio sodos, 1 šaukštelis acto, miltų, kad būtų galima minkyti tešlą, riebalų spurgoms virti, cukraus pudros.

Iš kiaušinių, actu gesintos sodos, sutirštinto pieno ir miltų suminkykite nelabai kietą tešlą. Suformuokite 3 cm skersmens volelį, supjaustykite jį vienodais gabaliukais ir iš jų pagaminkite rutulėlius. Virkite karštuose riebaluose. Iškepusias spurgas apibarstykite cukraus pudra.

Spurgos su džemu

Tešlai: 50 g cukraus, 30 g mielių, 2 kiaušiniai, 1 trynys, 100 g sviesto, 125 ml pieno, 500 g miltų, 1 pak. vanilinio cukraus.

Įdarui: 1 stiklinė džemo arba uogienės.

½ stiklinės cukraus pudros, aliejaus spurgoms kepti.

Paruoškite mielinę tešlą. Iš jos iškočiokite 5 mm storio lakštą ir iš jo išspauskite apskritimus. Ant pusės apskritimų dėkite po šaukštą džemo, apskritimų kraštus patepkite kiaušinio baltymu ir ant viršaus uždėkite kitą tešlos apskritimą (be džemo). Kraštus suklijuokite. Spurgas truputį pakildinkite ir virkite karštame aliejuje. Atvėsusias pabarstykite cukraus pudra.

Mielinės obuolių spurgos

150 g obuolių, 250 ml pieno, 12 g mielių, 2 šaukštai cukraus, 15 g sviesto, 250 g miltų, 1 kiaušinis, truputis druskos, aliejaus spurgoms virti, cukraus pudros.

Mieles išmaišykite šlakelyje šilto pieno ir sumaišykite su šaukštu miltų bei cukrumi. Leiskite pakilti. Tada sumaišykite su likusiu pienu, druska, išplaktais kiaušiniais. Suberkite miltus, supilkite ištirpintą sviestą ir sudėkite burokine trintuve sutarkuotus obuolius. Uždenkite ir palaikykite šiltai, kad tešla pakiltų. Tada tešlą šaukšteliu dėkite į įkaitusius riebalus ir apvirkite iš abiejų pusių. Iškepusias spurgas pabarstykite cukraus pudra.

Plikytos tešlos spurgos su razinomis

25 g mielių, 1 stiklinė pieno, 0,5 stiklinės grietinės, 5 kiaušiniai, 75 g sviesto, 75 g cukraus, 300 g miltų, 0,5 stiklinės razinų, 2 šaukštai šilto pieno, 1 arb. šaukštelis vanilinio cukraus, truputis druskos, riebalų spurgoms virti.

Sviestą, pieną, grietinę, vanilinį cukrų, pusę cukraus ir druską sumaišykite bei užvirinkite. Į mišinį iškart suberkite visus miltus ir smarkiai maišykite, kol tešla sulips į gumulą. Tešlą šiek tiek atvėsinkite, maišydami įmuškite po vieną kiaušinį. Sudėkite razinas. Mieles sumaišykite su šiltu pienu ir likusiu cukrumi. Įmaišykite į tešlą ir ją kildinkite, kol dvigubai padidės. Tešlą šaukštu dėkite į įkaitintus riebalus ir virkite. Spurgas pabarstykite cukraus pudra.

Bulvinės spurgos

300 g išvirtų ir sumaltų bulvių, 100 g margarino, 2 kiaušinių tryniai, 0,5 stiklinės šilto pieno, 20 g mielių, 1 šaukštas cukraus, miltų, džemo, aliejaus spurgoms virti, cukraus pudros.

Mieles sumaišykite su pienu, cukrumi bei vienu šaukštu miltų ir leiskite pakilti. Margariną ištirpinkite, atvėsinkite ir supilkite į bulvių masę. Suberkite miltus, supilkite mieles, įdėkite trynius ir suminkykite tešlą. Tešlą laikykite šiltai, kol pakils. Ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite tešlą ir išspauskite nedidelius apskritimus. Ant pusės apskritimų uždėkite džemo ir uždenkite kitu apskritimu. Gerai užspauskite kraštus ir leiskite spurgoms pakilti. Virkite įkaitintuose riebaluose. Atvėsusias spurgas apibarstykite cukraus pudra.

Žvėris | 02-26 10:27
o baaaa,,, kiek receptųApakęs

Vikonc | 02-26 10:38
o Dievai kaip spurgų užsimaniau. Negaliu išsirinkti kurių noriu!

Dainiau | 02-26 11:40
noriu tu tokiu apvaliu rutuliuku-spurgu kur maximose buna skaidriose plastmasinese dezutese Niam niam


Komentuoti gali tik užsiregistravę lankytojai. Užsiregistruokite, arba jei esate užsiregistravęs, prisijunkite.

Visa "Banga.lt" klubuose ir forumuose paskelbta draudžiama informacija bus šalinama, o duomenys apie asmenis, paskelbusius tokią informaciją gali būti perduodami Lietuvos Respublikos specialiosioms tarnyboms.

Pastebėjusius draudžiamą informaciją "Banga.lt" klubuose ir forumuose, prašome informuoti apie tai portalo redakciją el. paštu [email protected]


fėja

Gera banginė

Apie
Dienoraščiai
Pradėtos temos klubuose

Veiksmai

Rašyti privačią žinutę
Įtraukti į adresų knygelę
Dienoraščio prenumerata
Klubų žinučių prenumerata
Į garbės pakylą
Ant gėdos stulpo
Kiti Banga.lt vartotojai

Banga.lt klubai


Mano įrankiai

Privačios žinutės
Mano temos
Dienoraštis
Draugų adresai
Mano duomenys

Paieška

 

Dažnai užduodami klausimai

Mano meniu

Į mano meniu įkelti puslapį: spurgos

Prisijungę draugai

Visi draugai