Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai Klubai ir forumai
Prisijunk: Pamiršau slaptažodį  Užsiregistruoti
Rėmėjai:

Rūkytos dešros receptas


Tikrinti, ar yra naujų atsakymų temoje

Atsakyti Kitos temos Nauja tema Temą 2006 10 16 d. 18:38 pradėjo  Dangė40, peržiūrėta 16686 k.
Puslapiai: 1 
Dangė40
Nauja dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 14

2006-10-16 18:38 1 žinutė iš 22 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Dangė40 Įtraukti Dangė40 Į adresų knygelę
Labas gal žinot naminės dešros receptą kuria po to išrūkoma?Nekaltas

rechka
Senbuvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 5612

2006-10-17 08:45 2 žinutė iš 22 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: rechka Įtraukti rechka Į adresų knygelę
Jami kiauliena ir jautiena santykiu du trecdaliai/trecdalis, su masinka sumali, dedi bobutes prieskoniu sorry, neteko klausti savo bobutes, teks tau klausti savo bobutes Cha cha, prieskoniu negaili. Viska isminkai, kad prieskoniai gerai issimaisytu. Jami kiaulioko zarnoka, su masinka sukimsi i ta zarnoka mesa ir pakabini pastoveti dvi tris paras. Tada saltai rukai mazdaug pusantros paros kazkur, paskuj vel pakabini, kuo ilgiau kabo, tuo diAshra skanesne.
Va dabar biski atsimenu, kad i prieskonius eina druska, juodas maltas pipiras, malta kalendra ir muskato riesutas, ir dar kazkokie milteliai, kuriuos kadaise mano diedukas kazkokiu budu Cha cha palankiomis salygomis isigydavo mesos kombinate Juokiasi


zbite
Senbuvė

Klube: narė

Parašė žinučių: 6195

2006-10-17 10:35 3 žinutė iš 22 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: zbite Įtraukti zbite Į adresų knygelę

rechka rašė:
Jami kiauliena ir jautiena santykiu du trecdaliai/trecdalis, su masinka sumali, dedi bobutes prieskoniu sorry, neteko klausti savo bobutes, teks tau klausti savo bobutes Cha cha, prieskoniu negaili. Viska isminkai, kad prieskoniai gerai issimaisytu. Jami kiaulioko zarnoka, su masinka sukimsi i ta zarnoka mesa ir pakabini pastoveti dvi tris paras. Tada saltai rukai mazdaug pusantros paros kazkur, paskuj vel pakabini, kuo ilgiau kabo, tuo diAshra skanesne.
Va dabar biski atsimenu, kad i prieskonius eina druska, juodas maltas pipiras, malta kalendra ir muskato riesutas, ir dar kazkokie milteliai, kuriuos kadaise mano diedukas kazkokiu budu Cha cha palankiomis salygomis isigydavo mesos kombinate Juokiasi


man rodos salietros dedavop. nuodas, bet nuo jo deshra tipo raudonesne.
ankschiau kitokiu konservantu IMHO nebuvo..


rechka
Senbuvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 5625

2006-10-17 14:58 4 žinutė iš 22 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: rechka Įtraukti rechka Į adresų knygelę
Jo, salietra eidavo. Faktas.
Atsimenu, kaip pas bobulencija palubeje desros dziudavo, mes vaikai sededavom, seile varvindavom... Cha cha


zbite
Senbuvė

Klube: narė

Parašė žinučių: 6204

2006-10-17 15:23 5 žinutė iš 22 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: zbite Įtraukti zbite Į adresų knygelę

rechka rašė:
Jo, salietra eidavo. Faktas.
Atsimenu, kaip pas bobulencija palubeje desros dziudavo, mes vaikai sededavom, seile varvindavom... Cha cha


tupi tupikas, kabo kabikas.
jei kabikas nekabetu, tai tupikas netupetu Cha chaCha cha


Knobke
Geriausia banginė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 6625

2006-10-17 15:25 6 žinutė iš 22 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Knobke Įtraukti Knobke Į adresų knygelę

zbite rašė:

tupi tupikas, kabo kabikas.
jei kabikas nekabetu, tai tupikas netupetu Cha chaCha cha


Rechka!!! Cha cha


rechka
Senbuvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 5630

2006-10-17 16:13 7 žinutė iš 22 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: rechka Įtraukti rechka Į adresų knygelę
Ha, nesedetumet jus kamaroj priesais desrikes dziovintas beigi rukytas, dzukiskus kindziukus ir lasinius... Juokiasi

Dangė40
Nauja dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 15

2006-10-17 18:45 8 žinutė iš 22 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Dangė40 Įtraukti Dangė40 Į adresų knygelę
Ačiū už receptą.O tris paras palaikius ar dešra ''nepagaus'' rūgštumo?Girdėjau,kad reikia pilti degtinės arba spirito.Kaip manote?Šypsena

Zhulikas Vilenskas
Patyręs dalyvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 2033

2006-10-18 09:11 9 žinutė iš 22 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Zhulikas  Vilenskas Įtraukti Zhulikas  Vilenskas Į adresų knygelę
Va kaip tik dabar pas mane mirksta suryme kumpiai - ruošiasi but rūkomi,tai galiu kiek ir papletkint apie dzešras,nes ruošiausi jas daryt,bet šį kart patingėjau.
Pirmiausia tai dešroms mėsa imama is šviežiai paskersto gyvulio ir po skerdimo atvėsintos bent 1-2 dienas mėsos.Jokiu būdu mėsos negalima plauti.
Na,kad mėsa turi buti pjaustoma arba malama aštriais irankiais tai pasakoti neverta,nes kitais atvejais gausis sutraiškyta mėsa su visomis iš to sekančiomis pasekmėmis.
Pagal skonį ir receptūrą dedami prieskoniai ir viskas išmaišoma ,bet ne minkoma.Paruoštam faršui reik duot pastovėt vėsioje vietoje 12-24 val ir tik tada kimšt žarnas.
Turiu pastebėt,kad kimšt reik stangriai,kad neliktų oro tarpelių (pradės žaliuoti),bet jei vis gi atsiranda pūslelių,jas su adata reik pradurt (vėl gi dėl tos pat priežasties).

Kas link salietros dėjimo,tai galiu pasakyt,kad laikai keičiasi ir bent kauniečiai (kazkur savanorių gale ir Taikos pr.) gali nusipirkt ir teisingesnio ir ne tiek kenksmingo produkto - "Dansk salt" arba "Palatinata Cure".Bet dėt juos visgi reikia,tačiau nereik perdozuoti.Dešros kaip ir kita mėsa,gerai bręsta jei įdėt šiek tiek cukraus.

Kas link receptų,tai čia - kiek žmonių tiek ir nuomonių.Ir geriausia tai kai pats paragauji ir darai pagal žinomą receptą,o ne pradedi eksperimentuoti (va todėl nutariau nebedaryt pats dešrų).

Galų gale su dešrom yra daug vaznios su jų laikymu - reik tept riebalais,kad nepelytų,vėdint ir pan.
Ir dar : jei jau sugalvosite kas daryti didesnį kiekį,tai nuoširdžiai patariu kimšti į pirktines tam reikalui pagamintas žarnas,o ne į pačių pasiruoštas.Nes jos lengviau prisikemša,geriau laikosi jose (pvz.nesudžiūna) ir galima padaryti prognozuojamo vienodo dydžio.

P.S.Gal kas matėte kur nors pirkt tinklelių kumpiukams apvilkt prieš rūkymą?



zbite
Senbuvė

Klube: narė

Parašė žinučių: 6212

2006-10-18 11:39 10 žinutė iš 22 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: zbite Įtraukti zbite Į adresų knygelę

P.S.Gal kas matėte kur nors pirkt tinklelių kumpiukams apvilkt prieš rūkymą?


mano mama visada kumpiukus i pedkelnes rishdavo Drovus


Zhulikas Vilenskas
Patyręs dalyvis

Klube: ne narys

Parašė žinučių: 2035

2006-10-18 13:17 11 žinutė iš 22 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Zhulikas  Vilenskas Įtraukti Zhulikas  Vilenskas Į adresų knygelę

zbite rašė:

P.S.Gal kas matėte kur nors pirkt tinklelių kumpiukams apvilkt prieš rūkymą?


mano mama visada kumpiukus i pedkelnes rishdavo Drovus



Aš irgi panašiai darydavau,bet norisi pabandyt padaryt estetiškiau;



ewee*
Patyrusi dalyvė

Klube: narė

Parašė žinučių: 458

2006-10-18 13:24 12 žinutė iš 22 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: ewee* Įtraukti ewee* Į adresų knygelę
mes darom taip:
sumalam mesa (mes zveriena) ir kiaulienos lasiniais, tiek kiek paciai noresis... juk matosi tas riebumas, taip pat sumalti cesnakus (daug)... tad viska sumaisyti su druska, ir negaileti pipiru. nzn mano tetis tai ragauja, as nemeginciau Cha chaD po to nusiplauni (tik kruopsciai) zarnas ir su malimo pasina pagmini tas desras :]]] o td jau rukoma, arba verdama, kaip kam Cha cha siaip nera sudetinga, tik daug laiko uzimantis darbas... ;]]]
skanaus ;]


ewee*
Patyrusi dalyvė

Klube: narė

Parašė žinučių: 459

2006-10-18 13:26 13 žinutė iš 22 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: ewee* Įtraukti ewee* Į adresų knygelę
ai, dar degtines galima kazkiek ipilt... tipo del spalvos... bet nzn Cha cha mes jokiu ten tu tableciu nededam, bo kox skirtumas ta spalva, svarbiausia zinai ka valgai....

kulebam
Ultra gerietė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 492

2006-10-19 13:19 14 žinutė iš 22 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: kulebam Įtraukti kulebam Į adresų knygelę
nededu as jokios salietros,paprasciausiu prieskoniu,tik cesnako nepadaugink nes jis rugima duoda,paruosta farsa iskart kemsu ir pakabinu desras kelioms dienoms dziuti ir tada rukom,jokiu degtiniu irgi nepilam

Dangė40
Nauja dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 16

2006-10-19 17:35 15 žinutė iš 22 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Dangė40 Įtraukti Dangė40 Į adresų knygelę
Česnakų negailėjau darydama dešras,tikėjausi,kad bus skaniau,bet tikrai gavosi rūgštoka.Tai ar nuo česnakų?Taip

kulebam
Ultra gerietė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 493

2006-10-20 11:35 16 žinutė iš 22 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: kulebam Įtraukti kulebam Į adresų knygelę

Dangė40 rašė:
Česnakų negailėjau darydama dešras,tikėjausi,kad bus skaniau,bet tikrai gavosi rūgštoka.Tai ar nuo česnakų?Taip


turejo but nuo cesnaku,na nebent dar kokius prieskonius dejai neaisku


Dangė40
Nauja dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 17

2006-10-20 18:20 17 žinutė iš 22 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Dangė40 Įtraukti Dangė40 Į adresų knygelę
Dėjau daug česnakų,truputį karč. ir kvepenčių pipirų.Taip pat sutryniau muškato riešutą,druskos.Nemanyčiau,kad pipirų padauginau,tik su tais česnakais.Bet jug rūgimą svogūnai duoda?Taip

kulebam
Ultra gerietė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 494

2006-10-21 16:44 18 žinutė iš 22 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: kulebam Įtraukti kulebam Į adresų knygelę

Dangė40 rašė:
Dėjau daug česnakų,truputį karč. ir kvepenčių pipirų.Taip pat sutryniau muškato riešutą,druskos.Nemanyčiau,kad pipirų padauginau,tik su tais česnakais.Bet jug rūgimą svogūnai duoda?Taip

ir cesnakai duoda,svogunu i rukymui skirta desra geriau is vis nedet,o kaip tu po to jas laikei paruostas?saldytuve ar kur pakabinai saltai?


Dangė40
Nauja dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 18

2006-10-25 19:52 19 žinutė iš 22 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Dangė40 Įtraukti Dangė40 Į adresų knygelę
Gal tai klaidą padariau,kad iš karto pakabinau rūkyti?Ar būtina sukimšus palikti pasistovėti?Ne

kulebam
Ultra gerietė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 495

2006-10-26 21:03 20 žinutė iš 22 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: kulebam Įtraukti kulebam Į adresų knygelę

Dangė40 rašė:
Gal tai klaidą padariau,kad iš karto pakabinau rūkyti?Ar būtina sukimšus palikti pasistovėti?Ne


tada rugsti desra tikrai ne nuo cesnako,siaip reikejo pakabint sausai porai dienu,kad padziutu


Dangė40
Nauja dalyvė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 19

2006-10-27 21:26 21 žinutė iš 22 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: Dangė40 Įtraukti Dangė40 Į adresų knygelę
Girdėjau ,kad gali būti rūgšta dešra,jeigu jautienos mėsą perki iš parduotuvės,nes tos mėsos būna persotintos salėtra.Aš jautienos mėsos kaip tik pirkau iš parduotuvės,bet ar taip gali būti?Ne

kulebam
Ultra gerietė

Klube: ne narė

Parašė žinučių: 496

2006-10-27 22:35 22 žinutė iš 22 Atsakyti forume: visiem Atsakyti privačiai: kulebam Įtraukti kulebam Į adresų knygelę
Tikiu,kad gali but kazko ideta bet ne salietros,na mes kai desras darom tai pirmiau parsiuka perkam,is pirktinio farso nebandžiau desru daryt

Puslapiai: 1 
Tikrinti, ar yra naujų atsakymų temoje
Atsakyti Kitos temos Nauja tema



Pranešti apie naujas žinutes šioje temoje
Mano prenumeratos

Statistika

Maistas: 2.831 Žinučių forume 421.636 143 Narių klube 703 Banga.lt laikrodis 19:08 Dažnai užduodami klausimai ir atsakymai



Maistas

Moderuoja: BangaLT, naktibledas™, avietės, Soulmeitas
Statusas: ne narys (Įstoti)
Forumas
Naujienos
Nariai
Foto
Nuorodos

Banga.lt klubai


Mano įrankiai

Privačios žinutės
Mano temos
Dienoraštis
Draugų adresai
Mano duomenys

Mano meniu

Į mano meniu įkelti puslapį: Rūkytos dešros receptas

Prisijungę draugai

Visi draugai

Paieška

 

Dažnai užduodami klausimai