Gal zinot kaip skaniai iskepti vista
Gal kas zinot?
siaip jeigu nebijai truputukos eksperimentu,pabandyk paprasciausiai kept orkaitej su folija,ir pridedant dziovintu abrikosu.Unreal
Kepti ant iesmo arba tik kulseles stipriai itrynus prieskoniais.
Vištą supjaustyti, apibarstyti “Santa Marija” vištienos prieskoniais, smulkintu svogūnu, smulkintu česnaku, tarkuotu imbieru. Viską gerai išmaišyti. Užpilti “Kunel” majonezu, vėl permaišyti. Marinuoti ne mažiau 2 val. Galima ir parą, geriau įsigeria. Kepti geriausia šašlykinėje ant grotelių. Galima ir ant iešmų. Galima, aišku, ir orkaitėje. Skanaus
o čia tai bent…viens du trys ir valgom…išbadysim ,o būtinai “Kunel”?
reikia pamarinuoti pries tai ir tada i vidu prideti obuoliu razinu riesutu ir buna labai liuks.
Aišku nebūtinai. Skonio reikalas. Išbandžiau visokius majonezus. Labiausiai patiko su “Kunel”. Tokios pačios nuomonės buvo ir tie, kurie valgė mano keptas vištas. Šiuo receptu marinuojant gaunasi švelnaus skonio vištiena. Kas mėgsta aštriau, gali naudoti aštresnį padažą arba marinuojant dadėti aštresnių prieskonių.
Zinau,atsinesk parodisiu.
nuo kada toks zinovas pasidarei nuo tada kai valgyt pradejai :
Senai vistienos bevalgiau…
pastebejau, kad kazkoks praalkes vistienos
Nusibodo kalakutai,zasys.Noriu vistienos.
Paimti vista, isvalyti, isplauti, nedeti nei prieskoniu, nieko! Ant skardos pilti 1Kg. smulkios druskos, ant virsaus guldyti vista ir kepti. Labai skanu , grazu, nes puikiai apskrunda
labai skanu kai vista kepama ne folijoj o kepimui skirtoje rankoveje (bent mano mama taip vadina ta plevele panasia i paprasta celofana) tada vista islieka sultinga, zinoma pries tai ja reikia gerai ismarinuoti
niu as pasiulysiu dar neaprasyta metoda. aip iskepta bet kokia paukstiena yra nuostabaus skonio . taigi paruoskite savo mesyte (gabaliukais) su ivairiausiais prieskoniais ir palikite kad jie isigertu i mesa.paskui ja sudekite i puoda, kuri galima ideti i orkaite (cia l. tinka mociuciu senoviniai vadinami spiziniai puodai) ir uzpyle obuoliu sultimis kepkite orkaiteje. skanaus!
niu nieko nera paprasciau…vista itrini prieskoniais (galima ir tokiais paprastais, kaip druska ir pipiriukai), pamarinuoji truputi ir - i orkaite skanaus
niu ash vishtyte dazhniausiai gabaliukais kepu pvz supjaustai mazhajs gabaliukais, marinatui:sojos, balto vyno truputi i chesnako trinto, pamarinuoji, dedi i keptuve ir kepi, o pabajgoj imeti konservuotu ananasu gabaliuku. o ish likusio marinato(kas lieka isemus vista is dubens), ananasu skystimo + truputis krakmolo padarai padazhiuka visishkai paprastas variantas, tai vishtyte gabaliukais, itrinti kariu, ishkepti, deti i lekshtele, shalia konservuotu persiku gabalelius ir ryzhiai arba vishtyte gabaliukais, itrinti kariu. +rejks grietineles, zhaliuju vynuogiu be kauliuku!!! vishtyte deti i keptuve, pakepti, grietinele gerai gerai ishplakti (nes jei ne, tai sh gaunasi) ir gale kepimo versti i keptuve ir sudeti vynuoges. pakepinti minute ir skanaus
vishtiena su obuoliais (parink rugshtesniu) padarai rpieskoniu mishini: -druska -pipirai -kvepiantieji pipirai -vos vos cukraus -chesnakas visa tai sumaishome ir itriname vishta (tiek ishore tiek rividu). tada obuoliu puseles prikimshi i vishta kiek telpa, susmaigstai, kad neishkristu, dedi i kepimo maisheli, apdelioji dar gausybe obuoliu (man skaniausia, kai buna isvalyti seklalizdzhiai) ir kepi… nepamirshk subadyti adata maishelio - plysh kitaip