naminė trauktinė

naminė trauktinė

Aš pagal vieno bičiulio meškeriotojo receptą darau tokią užpiltinę. 200 gr. kedro riešutų, 400 gr. džiovintų slyvų, šaukštas medaus. Viską sudedu į trilitrinį stiklainį ir užpilu samane iki pilnumo. Laikyti apie 2 mėnesius.

gal kas darot namie trauktines? perskaiciau penktadieni L. ryte apie namines trauktines. ir uzsimaniau pabandyt. gal galit savo patirtim (jei tokios yra) pasidalint, is ko skaniausia iseina, darymo metodai ir pan.

Radau pora receptu, bet kai mano pacios neisbandyti, tai negaliu garantuoti, kad geri.Nors skamba neblogai GirtasObuolių trauktinė Rūgštokų obuolių 70 cl specialios švediškos ar paprastos degtinės 1 šaukštas nesmulkintų anyžių 2 gabalėliai cukranendrių cukraus Nuplaukite obuolius ir išpjaustykite kotelius. Supjaustykite juos skiltelėmis ir sudėkite į stiklainius kartu su anyžiais. Ant viršaus užpilkite degtinę, kad visiškai apsemtų obuolius. Palaikykite 4 savaites. Trauktinę perkoškite ir supilkite į butelį, tada suberkite cukrų. Paplakite, kol ištirps cukrus. Trauktinę galima laikyti keletą mėnesių. Juo ilgiau laikysite, juo geresnis bus skonis. Žemaičių midus 3 kg medaus, 10 l vandens, po 25-50 g apynių ir mielių, duonos plutelė. Medų ištirpinkite vandenyje ir laikykite parą šiltoje vietoje, dažnai pamaišydami. Po to perkoškite, supilkite į puodą ir virinkite tol, kol liks pusė supilto skysčio. Vėl pripilkite vandens iki ankstesnio lygio, įdėkite apynių, surištų į marlę, prispauskite juos raudona plyta ir vėl virinkite, kol liks pusė skysčio. Atvėsinkite, įdėkite mielių, užteptų ant duonos plutelės ir laikykite kambario temperatūroje, kol midus pradės rūgti. Kai atsiradusios putos pajuoduos, perkoškite jį, supilkite į ąžuolinę statinaitę ir gerai užkimškite. Laikykite bent pusę metų vėsioje vietoje. Vyšnių užpiltinė 0,5 l degtinės, 0,5 l vyšnių, 2 šaukštai medaus. Vyšnias ir medų užpilti degtine. Po 5 dienų nusunkti, supilti į butelį ir užkimšti. Negeriant laikyti vėsioje vietoje. Skanaus! Senoviška medaus vyšninė 2 kg medaus, 4 stiklinės vandens, 4-5 kg vyšnių.Medų sudėti į emaliuotą puodą ar dubenį uogienei virti, užpilti vandeniu ir nuolat maišant ir nugriebiant putas išvirti sirupą. Į butelį su siauru kakleliu as statinaitę suberti nuplautas vyšnias be kauliukų ir užpilti atšaldytu sirupu. Indą uždengti drėgnu skudurėliu, ir padėti į šiltą patalpą 3 dienoms, kad įrūgtų. Kai pradės rūgti, indą užkimšti suvyniotu drobės gabalėliu, išnešti į rūsį ur palaikyti, kol subręs. Po 3 mėnesių medaus tinka vartojimui. Tačiau jo skonis bus tuo geresnis, kuo ilgiau jis bus išlaikytas. Ievos žiedlapių likeris Ievos žiedlapiai, 200 g cukraus ( ar 150 g cukraus ir 50 g medaus), degtinė.Šviežius ievos žiedlapius paberti ant švaraus popieriaus ar paklodės ir palaikyti 2-3 dienas, kol nuvys. Po to žiedlapius padžiovinti orkaitėje, susmulkinti ir sudėti į butelius (3/4 butelio talpos), po to užpilti degtine iki viršaus. Butelius sandariai uždaryti ir pastatyti virtuvėje sausoje ir šiltoje vietoje. Palaikyti 30-40 dienų, kol prisitrauks, po to antpilą nupilti, išsunkti žiedlapius, skystį perkošti ir dar kartą išpilstyti į butelius, įdėti cukraus (1 l antpilo 200 g cukraus).

o, geras. bandysiu is obuoliu daryt. dekui tau Labassekmadieni kadagius uzpyliau degtine. tai jau kvapas koks Girtas ir skonis labai idomus. itariu, kad ji gali ir neistovet jai reikiamo laiko. o is kur tu tuos receptus istraukei? bandziau internete ieskojot, bet kazkaip nesekmingai Ne

Atrodo is patiekalai.lt , bet nebepamenu tiksliai.Kiek man teko ragauti naminiu trauktiniu, tai svarainiu Gerai Girtas Niam niamreiks receptuka nusvilpti is ko nors Šypsena

mes tai taip darom: bet kokias uogas ar vaisius uzpili spiritu. po kiek laiko nukosi. Uogas vel uzpili cukrumi. Kai jos visai susitraukia, nukosi ir abu skyscius sumaisai. Skiedi vandeniu pagal pageidavima. Cukruoti-spirituoti vaisiai ir uogos taip pat tinka vartojimui, pvz.:i koki torta ar pyraga, ar paprasciausiai sokoladu apliet. Tik ispeju, kad pagal musu istatymus, spirita, degtine laikyti galima, o paciu darytu trauktiniu, deja, kiekis ribotas.

o kiek laiko daugmaz laikyt reikia tam spirite uogas? as nesiruosiu uzsiiminet masine trauktines gamyba. tik savo reikmems Cha cha

As anksciau darydavau su spiritu ir ivairiom uogom.Litras spirito,puse litro uogu,puse kg cukraus.Kuo ilgiau stovi,tuo geriau pritraukia.Paskui spirita nupili,atskiedi distiliuotu vandeniu.

Tiesa,dabar darau is rugines namines “brendi”.Jei kam rupes receptas,galesiu parasyti.

rasyk Cha cha

Kazkur jau buvau rasius.Imi 2,5 litro namines,supili i trilitri,ipili 1 stikline pieno ir palieki 2-3 dienom.Pienas sutraukia visa “bruda”,ant dugno nuseda varskinis sluoksnis.Su slangute nupili svaria namine,kad nesusimaisytu.Tada i ja dedi:1sauksta medaus,10 gvazdikeliu,4 kvep.pipirus,1 sauksteli vanilinio cukraus,malto kardamono("Santa Maria),citrinos zievele,apelsino zievele,sakele mairuno ir raudonelio,1 sauksta uzplikytos kavos-skyscio be drumzliu.Sumaisyti,ir laikyti.Kuo ilgiau laikai-tuo skanesnis gaunasi.Su slangute nupilti,kad nesusidrumstu,ir laukti sveciu.O tada… Taurė

ir skanu? nes pienas ir namine kaip tai skamba labai jau ne kaip Pavargęs

Nu taigi cia tau ne kokteilis,pieno mase lieka apacioje,nupili tik svaru gryna snapsa.Siaip tai gali ir be pieno daryti,jei geras snapsas.As kartais taip darau,kartais taip.Ir darau tai jau apie 10 metu…dar niekas nesiskunde.

Erika, o tavo receptukas turbut ir parduotuviniam snapsui tinka?

Tai vat, kad ir savo reikmem, bet ne daugiau 2l. Baisu O spirito, regis, leidziama laikyt iki 10l.

Aisku,tinka,tik pieno nereikia,nes ten jau viskas isvalyta.

Cia kas? “Samagonsciku” klubas? Nekaltas

O ka, aktualu? Prie kavos ir sokolado dar po Taurė uzsimanei?

Siaip tai slapuka labai megsta agurkini losjona Cha cha