Skruzdelyno receptas

Skruzdelyno receptas

Na,bukit geruciai,parasykit tiksliau kaip darot skruzdelyna.As valgiau padaryta is zagareliu teslos,tai visai netoks,kaip Lietuvoj daro.Jis net nepanasus i musu skruzdelyna.Pasidalinkit savo patirtim,labai noriu iskepti Kaledoms.Aciu Gėlė.

niu vo, kazkada mokejau gamint… alia kad jau labai recepto nepamenu… lyg reikia 12 kiausiniu, is ju tris su baltymais det, kitus tik trynius. tada 12 saukstu pieno ir miltu kazkiek. tik vot kad dariau pries metus kazkada, tai jau atmintis nusilpo… tada labai labai plonai iskociot, kad butu veik permatomi. det i keptuve su aliejum ir kept kol ishsipus (viduj susidaro didele oro ertme). niu ir krauni i lekste, pili meduti ir aguonytem barstai. Niam niam

labai skanu skruzdelynas Niam niam Niam niam Niam niam

Na taip, skruzdelyna ash kepu jau kokius 11-12 metu (net mano brolis pats kepa) ir teko pabandyti keleta receptu, bet kaip sakoma “pats pats”, tas kurio laksteliai iseina trapiausi ir ploniausi (kas ir leidzia gerai medui isigerti) butu toks (receptas skruzdelynui kurio aukstis ~0.7 -0.8 m, 30 cm. skersmens pagrindui, be abejo aukstis priklauso nuo lapeliu deliojimo tankumo). TaipTai va teslai reik: 10 kiausiniu, ziupsnelio druskos ir miltu ir nieko daugiau! Jokiu spiritu ar grietiniu - nes tuomet lapeliai pasidaro “zagareliais” ir tai jau nebe skruzdelynas Ne. Tesla darau taip - paprastai i kiausinius dedu miltus, druska ir psio. Miltu tiek, kad tesla pataptu plastelino tipo mase (plastiska ir siek tiek kietoka). Tada suformavus kamuoly, apvyniojus plevele padeti i saldytuva 2-3 val, kad atsaltu. O toliau visas smagumas prasideda Šypsena, pasiruoshi stala, kocela ir peily. Stalas tepamas lashiuku aliejaus - tam, kad butu lengviau lapely nuo stalo “pakelti”. miltai netiks !!!, nes tuomet bus per kieti lapeliai ir labai gers alieju verdant. Gnybiu gabaliuka teslos nuo kamuolio ir kocioju ant aliejuoto stalo tol, kol tesla patampa permatoma - apie 1-2 mm storumo, taip kad matytusi stalo “rastas”. Supjaustau lapeliais ir metu i verdanty alieju. Aliejaus virimui naudoju ne gilu puoda, o keptuve - tuomet nereikia kaitinti pastoviai didelio kiekio aliejaus, o a galiu karts nuo karto papildyti nauja porcija. Ir taip, kol iskepa visi lapeliai. Po to skruzdelyno lipdymas. Cha cha. Ruoshiu medu: medus-naudoju naturalu, lashelis vandens ir sviesto gabaliukas. Sviestas - tam ,kad sirupas butu plastiskesnis ir lapeliai sutepti “nesusoktu” i viena kieta karameles gabala. Aga, medus, vanduo ir sviestas puode kaitinama ir tuo metu “tiriu” ta sirupely: lasinu lasha ant svarios lekstes ir pavertus lekste ziurau koks tas lashas - geriausias sirupas tuomet, kai jis lekste nubega is leto, tarsi sukibdamas su lekste, o jeigu nubega kaip vandenelis - tai per skystas, reik dar kaitint. Kietas. O po to - tai tik uogeles belike- imi lapa, merki i sirupa ir delioji ant lekstes is eiles. retkarciais pabarstau aguonom, razinom ir kartais skaldytais riesutais. Ir psio - gaunasi grazus skruzdelyno kalnas. Shiaip sitas darbas - labai imlus laikui Kanda, bet ash isigudrinau kitaip - pirma vakara kepu lapus - ir geriausia i pagalba ka nors pasikviest, ash pvz. vyra, tai tuomet ash kocioju, o jis tik ima lapelius nuo stalo ir kepa aliejuj. Tikra ranga gaunas Cha cha. O kita vakara sulipdau lapus i skruzdelyna. Taigi sekmes, jeigu kas - klauskit Labas Mirkt

Aciu Tau Lonai uz “skanu” receptuka.Norejau paklausti,ar kiausinius dedi kartu su baltymu,ar baltymus paplaki atskirai.Ir mazdaug kiek medaus reikia tokiam kiekiui,ir ar visa lapeli merki i medu,ar palieki krasciuka?Aciu Gėlė.

Rimutele, kiausinius ash sumaisau su miltais paprastai, neatskiriu nei trynio, nei baltymo atskirai plaku, kad ir taip tie lapeliai issipucia su dideliais burbulais Šypsena, ash visgi isitikinus kad esme tame, kad lapelis butu laaaaabai plonai iskociotas - tuomet panardinus ta lapely i alieju - jis net suburbuliuoja. O medaus kiekis - na tiksliai pasakyti negaliu - nes esu is tu seiminininkiu, kuri deda “ish akies” Nekaltas. Shiaip manau norint, kad tas skruzdelynas “varvetu” nuo medaus - tada 0.5-0.7 litro medaus tai tikrai reiks. Beje, jeigu matau, kad medaus turiu mazokai - tai dedu cukraus - tam kad to sirupo butu daugiau. Beje, ta sirupa reik tepant pastoviai ant mazos ugnytes kaitint, taigi jis tirsteja laikui begant, tai ash stengiuos ji virti irgi mazomis porcijomis. O del lapeliu mirkymo - tai kartais pamerkiu ir visa, kartais tik krastelius, o kartais jeigu matau, kad priesh tai skruzdelyne buvo sudeta “slapi” lapeliai, tai sudedu sausu lapeliu sluoksny ir tik paslakstau su tuo sirupu - tikrai sulimpa su priesh tai padetais lapeliais Taip. Ta mirkyma ash ziurau pagal tai, kiek medaus sirupo turiu - galiu sau “leisti” didele iseiga ar ne, ir kokio noriu - “sunkaus” su daug medaus ar labiau traskaus ir sausesnio. Kita vertus, greiciau susidelioja kai dedi sausus lapus ir su saukstu “apslakstai” sirupa ant virsaus. Shiaip “nepersistengiu” visu lapu merkti i sirupa, beje merkti lapely reik staigiai - nes kitaip nuo sirupo per daug suminksteja. O valgyti skruzdelyna patarciau kita diena, nes tuomet medus sutirsteja ir labiau lapelius sukabina. Tiesa, ash lapelius megstu daryti didesnius - man atrodo, kad taip skaniau nei lukstenti mazus, bet cia turbut jau kiekvienai seimininkei vis kitaip Cha cha. Labas

Laaaabai didelis aciu Gėlė Gėlė Gėlė Tau uz informacija.Bandysiu Kaledoms isikepti,parasysiu,kaip pavyko.

ir as kaledom kepsiu skruzdelyna.paskutini kart kepiau pries 2-3m … skruzdelynas - tikras skanumelis Niam niam Niam niam Niam niam

Lonai,man pavyko,pagal Tavo receptuka gavosi puikus skruzdelynas.Bet Tu gal nepatikesi,man pats sunkiausias darbas buvo sudelioti,nes pirma karta nelabai zinojau kaip.Bet viskas gavosi puikiai,visiems patiko.Cia jie buvo valge toki zagareliu teslos skruzdelyna ir tai gyre,bet mano(Tavo) sake daug skanesnis Niam niam.Na,kociojimas uzeme daug laiko,bet as ir zagarelius labai plonai kocioju,tai man nebuvo naujiena.Kita karta gal ir delioti lengviau bus.Dar karta aciu,linksmu sv.Kaledu ir laimingu Nauju metu.

Skanu,bet pati niekada nedariau! Nekaltas

Brrr… mane nupurto vien pagalvojus apie ta skruzdelyna… Pavargęs

man neskanu pagalvojus kad tie lakstaj virti aliejuje o apipilta netikru medum Pavargęs

Vat vat, visi valgo net pirstukus apsilaizydami, o paskui sako kad fe - aliejuj virti, neskanu… beje, tik cukrus ir riebalai daro maista skanu, nemanau kad daugelis ilgai istvertu su presku liesu maisteliu ir sakydamas kad vis dar skanu Šypsena, o beje skruzdelynas su NATURALIU medumi “sukabinamas”, tik kitas reikalas - pabandyk tu sukabinti lapelius tik su vienu medumi, be priedu kad toks gudrus Liežuvis Kietas, nepavyks Cha cha. Kita vertus, perkant parduotuvej, tai patikekit kiek to naturalaus medaus ten ir kiek kaitintas ir perkaitintas yra tas aliejus Pavargęs, taigi tas naminis variantas manau geriausia iseitis - jeigu nuodytis, tai nors zinoti nuo ko ir kaip Cha cha

Na, lonai parase toki pati recepta, pagal kuri mes su mama kartais issikepam. Nebeturiu ka pridurti. Skanu tai pasakiskai Niam niam Ir nera net kalbos apie namini ir pirktini. Beje jei gerai supratau, tai lapelius mes pamerkiam i ta medu su cukrum, o paskui, kas liko dar ir uzpilam.

Siandien kepiau antra skruzdelyna N.metu stalui,bet man ir vel sunkiausias darbas buvo lapeliu lipinimas Juokiasi.Gal neturiu tos “gysleles”.Beja,as naudojau ne dirbtini,o naturalu medu Taip.Kad ir sunku buvo,bet gavosi grazus,o ar skanus,mano sveciai ivertins.

Matau, Rimutele jau neapsiriboja vien pabandymu, bet ir jau antra daro Šypsena. O del lapeliu lipdymo - tai jeigu jau antra kepi per savaite, tai manau neuzilgo bus ir trecias Cha cha, o su kiekvienu vis lengviau ir lengviau Šypsena Gerai kad naudoji naturalu medu - skonis visai kitoks nei dirbtinio. Beje, pas mus dzukijoj kepa skuzdelyna, kurio lapeliai buna susukti kaip garbana (tubeles formos)(na bent ash maciau toky jau realybej padaryta), tik niekaip niekas neisduoda paslapties kaip tai yra daroma… bandem su mama ant sakutes vyniot ir kepti - ne tas gaunas, po to bandem susukta tubele be sakutes deti - vel nesigauna - issitiesina, o turi buti susisukes… Zhinovai/-es, gal kas zinot sitoky “navarota” Flirtas???

As labai nemegstu daryti viska “is akies”, gal galite patarti 12-ai kiausiniu kiek reikia mazdaug medaus?

hmm… kaip tik dabar gaminu… bet tikrai nebus 0.7 - 0.8 m aukscio… o lapeliai labiau panasus i blynus… dar laukia medus

tei vat galiu papildyti, skruzdelynas buvo apie 25 cm aukscio, skonis… na primena tikraji skruzdelyna, bet ne toks, kaip valgom baliuose, aj itariu daugiau jo ir nedarysiu kad ir kokie ploni lapeliai, iskepe jie vistiek tampa mazi ir stori, ir dar, juos labai sunku nugramdyt nuo stalo, nors ir ten aliejaus privariau Mirktbet naujakas vis tiek praejo nuostabiai Mirkt