zuvies dziovinimas, vytinimas

zuvies dziovinimas, vytinimas

Pagaliau vakar jau ragavau savo vytinta zuviTaipTam tikslui panaudojau keliata 500gr.-600gr. karsiu.Vytinimui pasinaudojau patarimais is zurnalo "Zvejys ir zuvis"2006.10men.Trumpai eiga buvo tokia:i kibira buvo pripilta druskos,po to dedama zuvis(neisdorota),kiekviena sluoksni gausiai uzpilant druska,laikiau balkone prislegtas tris paras.Zuvi nuploviau ir mirkiau apie pusantros valandos,tris kartus pakeisdamas vandeni.Pakabinau virtuveje ant istemptos palubeje vielos zuvis zemyn galva.Apie pora dienu,nuo pakabinimo,zuvys pilnai issivarvejo.Vakar suejo dvi savaites nuo vytinimo pradzios.Rezultatu tikrai patenkintas,nera ka lygint su pirkta parduotuveje,gal siek tiek kietoka,taciau karsis gal but jau tokia zuvis.Siulau visiems pabandyt si buda,kaip lengvai paciomis paprasciausiomis salygomis galima tureti skanios vytintos zuvies.Sekanti partija dabar bus ziobriaiLabas

tai kuo skiriasi vytinimas nuo džiovinimo? Nekaltas

trumpai kabo žemyna galva- vysta, ilgiau pakabo- ima ir išdžiūsta Kietas

dziovinimas manau yra neteisingai vartojamas zodis

kuo- kuo ale bukvaliai niekuom Taip kuoja sakykim ant 3-4 dienos išdžiūna…o kox karšiokas 2 niedielias vytinasi…Nekaltas

jau nooooooriu…vytintos 450 gr. kuojos su ikrais ir 2 bokaliukais alaus Taip Niam niam

Rico nusileidai kažkaip,du bokaliukai Blogai ,anksčiau be 12 buteliukų ir pamyšt nesikeldavai.Kvankt?

Cha chaCha chaCha cha kažkaip paskutiniu metu…Alus mažiau vartoju…tik su vobla Taip

ZIAVA rašė:

Rico nusileidai kažkaip,du bokaliukai Blogai ,anksčiau be 12 buteliukų ir pamyšt nesikeldavai.Kvankt?

[/quote]

Rico,mano vobla,tavoAlus ir Girtas

pats tu lievas Be be be

Praktiškai pirmąkart bandžiau vytint ešeriokus, tai noriu paklaust ar jau galima normaliai vartot prie Alus jeigu nulupus odą ten prie zuvies nugaros, jau netoli uodegos, nu kur riebiausia mėsa dar tokia lipni, limpa prie pirštų biškį? visur kitur tai tokia panaši kiek į gumą. Džiovinta buvo suomškoj pirtį prie 50 C

Gal kas galit patart?
Šiuo metu pavyktų išvytint žuvį padžiovus patalpoj, kur temp. taip nuo +10 iki +15C.
Yra radiatorius - galiu džiaut arčiau jo - butų kiek šilčiau…
???

Svarbiausia,kad patalpoje nebutu dregna.As ziema rusyje dziovinu,nereikia jokio radiatoriaus isdziunaGerai

Šiandien jau bus lygiai trys paros kaip sūdos,
kuojos sprindinukės…
Kaip manot šiandie jau džiaut ar dar parą palaukt?

Jau gali drasiai dziovinti. Tos mazges tai greitai isisudo. Pas mane balkone stovi uzmerktas rasale 20l kibiras kuoju jau pora menesiu. Kai reikia issitrauki desetka, nuplauni, atmirkai ir issidziovini. Patogu ir sviezia. Vasara turbut taip neiseitu…

Kokie indai geriausiai tinka:?
Medinis ?
Nerūdijančio plieno?
Plastmasinis?
Emaliuotas ?

… šie trys išvardyti turėtų tikti, manau ir pagal tinkamumą iš eilės išvardijau Nekaltas
ką manot?

Čia apie indus sūdymui…

As naudoju tuos baltus plastmasinius su dangciais. Senukuose yra visokiu talpu nuo 8L iki 20L. Man rodos geriau plastmasinis nes daug druskos, korodija… Svarbu kad butu ant kibiro zenklas kad galima vartoti maistui - pazymeta taure ar sakute su peiliu, tt.

Kvankt?…mes karšius druska užpylę 4 mėnesius išlaikėm (kol atsiminėm) ir sėkmingai valgėm bei realizavom (dalį) Taip

Matai, GB, aš tik keletą sykių esu vytines, todėl ir klausinėju tobulėjimui…
O vat dėl to kiek laiko reikia sūdyti tai manau svarbu, kad būtų ne per trumpai ir ne per mažai druskos aišku - rupios.
Čia literatūroje paskaičiau, kad sūdymasreikalingas tam, kad ištraukt vandenį bei užmušt gyvius.
Mano nuomone geriau stipriau pasūdyti ir po to gerai atmirkyti - tada vysks bus Gerai

O jei GB sūdai tik keletą valandų, tada kaip pats rašei pradeda atrodyt, kad reikia tam tikra
vieta kažką ten jausti, kad gerai gautus Juokiasi

Iš tikro visur reikia žinoti tam tikras taisykles ir turėt patirties…